logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Xperia Z1 - Czy można wymienić tylko szybkę z uszkodzonym dotykiem?

b4ndit 12 Lip 2014 18:50 26370 12
REKLAMA
  • #1 13790797
    b4ndit
    Poziom 9  
    Ocena: 21
    Czy jest możliwość wymiany przedniej szybki w Sony Xperia Z1. Jest mały odprysk na wyświetlaczu na gorze nie działa dotyk w tym miejscu, wyświetlacz działa prawidłowo nie jest wylany. czy jest możliwość wymiany tylko szybki czy trzeba wymieniać cały wyświetlacz ? Jeśli tak to metoda wymiany taka sama jak przy iphonach ? ściągniecie szybki , czyszczenie lcd , nałożenie nowej
    , klej uv , lampa itp .. czy inna metoda ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13791261
    b4ndit
    Poziom 9  
    Ok dziki. Czy mogę założyć nową na taki sam klej UV jak do iphonow i dac pod lamp czy inaczej to wygląda w Sonym ?
  • REKLAMA
  • #5 13791593
    b4ndit
    Poziom 9  
    Hmm ale chyba miedzy tocz pada a wyświetlacz trzeba dać klej uv ? żeby wiązał się sama taśma chyba nie wystarczy ? bo miedzy nimi bedzie luka ...

Dwa mam pytanie jak zdejmę folie Anti Shatter film na niej jest nadrukowane logo SONY. Czy ktoś wie gdzie kupić taka folie aby miała nadruk sony bo przeglądam ebaya i same bez loga .. a mi zależy żeby to miało ręce i nogi i chce mieć logo :)
  • #6 13791811
    mietek190
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    b4ndit napisał:
    Hmm ale chyba miedzy tocz pada a wyświetlacz trzeba dać klej uv ? żeby wiązał się sama taśma chyba nie wystarczy ? bo miedzy nimi bedzie luka ...

Dwa mam pytanie jak zdejmę folie Anti Shatter film na niej jest nadrukowane logo SONY. Czy ktoś wie gdzie kupić taka folie aby miała nadruk sony bo przeglądam ebaya i same bez loga .. a mi zależy żeby to miało ręce i nogi i chce mieć logo :)

Możesz użyć jakiegokolwiek kleju LOCA.
    Folię znajdziesz tu http://www.etradesupply.com/sony-xperia-z1-l3...losion-proof-screen-protector-film-22858.html
  • #7 13791881
    b4ndit
    Poziom 9  
    Wybacz ze zapytam dla pewności "mogę" ale nie muszę czy "mogę" musisz .. chodzi o ty żeby to działało odpowiednio. Fakt w iphonach nie ma toucha tutaj touch est osobny i lcd .. czy jak dam na taśme to nie będzie problemów z poprawnym funkcjonowaniem.
  • #8 13793821
    mietek190
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Szczerze mówiąc to nie próbowałem używać taśmy więc nie wiem jaki byłby efekt.
  • REKLAMA
  • #9 15176795
    bercik11palcow
    Poziom 18  
    Ocena: 48
    Czy w Sony Xperia Z1 klej pomiędzy LCD a digitizerem jest na całym wyświetlaczu czy tylko na ramce dookoła LCD?
  • #10 15176800
    Adrian4477
    Poziom 31  
    Ocena: 184
    Szybka jest sklejona z LCD po całości.
  • #11 15176862
    bercik11palcow
    Poziom 18  
    Ocena: 48
    A w Sony xperia Z?
  • #12 15176889
    ksmalcuga
    Poziom 21  
    Ocena: 134
    Również na całości.
  • #13 15179638
    RometFan;p
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Nie chcę Cię straszyć ale jeśli chcesz rozpocząć zabawę w separowanie to nie jest to dobry, pomysł jeśli nie masz sprzętu. To tylko na filmie z przyjemną muzyką z multicomu wydaje się proste. Lepiej kup na aukcji używany full set i wymień.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono możliwość wymiany przedniej szybki w Sony Xperia Z1, gdzie użytkownik zauważył uszkodzenie dotyku w górnej części wyświetlacza. Uczestnicy forum potwierdzili, że można wymienić sam panel dotykowy, jednak zalecają użycie taśmy dwustronnej zamiast kleju UV, który jest stosowany w iPhone'ach. Wskazano, że klej pomiędzy LCD a digitizerem jest na całej powierzchni wyświetlacza, co może skomplikować proces separacji. Użytkownicy ostrzegają przed trudnościami związanymi z samodzielnym rozdzielaniem komponentów i sugerują zakup używanego zestawu do wymiany. Dodatkowo, poruszono temat zakupu folii ochronnej z logo Sony.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA