logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IrDA USB na Windows XP - problem z połączeniem Nokia 6100

bestia 22 Kwi 2005 22:10 1130 7
REKLAMA
  • #1 1428839
    bestia
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam. jeśli ktoś móż mi pomóc w podłączeniu IRDY na USB posiadam WinXp. Po podłoczeniu telefonu przez podczerwień na komp. pokazuję się informacja że jest w zasięgu Tel N 6100. Po chwili wyskakuje komunikat że połączenie jest zablokowane lub tel jest poza zasięgiem. Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 1429354
    Kropaske
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Witam...

Jeśli jest to IRDA za 20PLN z Allegro to możesz mieć sporo problemów żeby to uruchomić. Miałem raz taką w rękach i niestety nie udało się. Na początek zmniejsz transfer może pomoże...

Pozdrawiam...
  • REKLAMA
  • #3 1430080
    bestia
    Poziom 12  
    Witam. Niestety za 20zł. próbowałem na innym komputerze i działa, dlatego wydaje mi się że zest coś innego.
  • Pomocny post
    #4 1430193
    Kropaske
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Sprawdź czy wszystkie kontrolery USB są zainstalowane, spróbuj użyć innego portu, zmniejsz transfer, odznacz w menadżerze urządzeń zezwolenie na wyłączenie urzędzenia w celu oszczędzania energii, przeinstaluj sterowniki od IRDY. To tyle co mi przychodzi do głowy, podaj też dokładny model IRDY...
  • #5 1430232
    bestia
    Poziom 12  
    Irda kingsung SF620 USB Infrared Adapter - przeczytałem z komp bo na urządzeniu nic nie pisze. Czy ma znaczenie że system zawiera w sobie serwis packa 2 i potrzebuję tego do laptopa.
  • REKLAMA
  • #7 1430404
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    bestio, to Twój laptop nie ma irdy? Prośba z ciekawości: podaj, proszę, model tego laptopa.
  • REKLAMA
  • #8 1431004
    bestia
    Poziom 12  
    Niestety nie też jestem zdziwiony. SONY WAIO PCG-K45

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy połączenia IrDA USB z telefonem Nokia 6100 na systemie Windows XP z Service Pack 2. Po wykryciu telefonu w zasięgu pojawia się komunikat o zablokowanym połączeniu lub telefonie poza zasięgiem. Użytkownik korzysta z adaptera IrDA Kingsung SF620 USB. Wskazano możliwe przyczyny problemu: niekompletna instalacja kontrolerów USB, konieczność zmniejszenia transferu danych, wyłączenie opcji oszczędzania energii dla urządzenia w menadżerze urządzeń oraz reinstalacja sterowników IrDA. Zasugerowano także sprawdzenie portu USB i kompatybilności sprzętowej laptopa Sony Vaio PCG-K45, który nie posiada wbudowanego IrDA. Podano link do dodatkowych wskazówek na forum elektroda.pl.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA