logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra - Antena nie wysuwa się, silnik działa tylko w jedną stronę

szymonbee 15 Lip 2014 14:35 2661 3
REKLAMA
  • #1 13798476
    szymonbee
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam,
    mam problem z wysuwaną anteną w samochodzie (Opel Astra). Wszystko działało dobrze, aż nagle antena przestała się wysuwać po włączeniu radia. Myślałem, że to może jakiś mechaniczny problem z silniczkiem więc go wyjąłem i sprawdziłem: wszystko jest OK. Problem w tym że silnik kręci się tylko w jedną strone (zwija antenę) bez względu na to czy włączam radio czy wyłączam.
    Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale powinna chyba być zamieniona wtedy polaryzacja tak?
    Radio które posiadam to Sony CDX-S2000.
    Szukać problemu w radiu czy może jednak jest coś nie tak z anteną?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13798568
    guard10
    Poziom 28  
    Ocena: 233
    Witam.
    Nie szukaj problemu w radiu, bo po włączeniu radia jest na chwilę podawany + i na tym wszystko aż do wyłączenia, gdzie też jest podawany na chwilę. Problem tkwi w antenie, a dokładnie w samej części mechanicznej. Jest tam przełącznik prosto mówiąc i on jest odpowiedzialny za działanie. Jedyna szansa jak masz o tym trochę pojęcia to rozebrać mechanizm jak się da i sprawdzić przełącznik, bo może da się go uratować. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 13798727
    szymonbee
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    w środku mechanizmu jest tylko takie coś. O to chodzi ?

Opel Astra - Antena nie wysuwa się, silnik działa tylko w jedną stronę Opel Astra - Antena nie wysuwa się, silnik działa tylko w jedną stronę
  • #4 13798916
    guard10
    Poziom 28  
    Ocena: 233
    Witam.
    Właśnie coś takiego. Jak masz na wierzchu, to podłącz pod zasilanie, a niebieski do plusa. Powinna się wysunąć do końca, a po odłączeniu schować. Pozdrawiam i podaj dalsze zachowanie anteny.
REKLAMA