Od dłuższego czasu mam problem z MS Excel 2007. Po pierwsze, chciał bym wyłączyć automatyczne kończenie wyrazów. Wszystkich. Wszystkie słowniki itp. Chciał bym także by Excel nie wstawiał automatycznie takich jak PLN, ZŁ itp. do wpisywanych liczb! Nie umiem tego wyłączyć i już mnie nerwica wykańcza. Problem w tym iż np. w kolumnie A2 mam wpisane 123,45 zł i ok! Tak ma byc bo to wpisałem ja! Pod spodem chciał bym wpisać 123 a Excel sam mi dopisuje ZŁ!
Kolejny problem to taki że program nie chce zliczać komórek. Powiedzmy w kolumnie A1 do A20 mam wpisane kwoty 1000,00zł
Gdy w kolumnie A22 wpiszę: suma=(A1;A20) to niestety nic mi nie wylicza.
To pierwsze a drugie:
W komórce A1 wpisuję: suma=(A2:A1000)
Wyświetla mi się 0 ponieważ nie mam wpisanej jakiejkolwiek wartości w podanym obszarze. Wpisuję liczne 100 w komórkę A2 i Exel zaczyna mi zliczać tj. w komórce A1 pojawia się wynik sumowania czyli:100
Gdy dopiszę do pozostałych komórek inne liczby: Exel nie liczy. Nadal mam 100!
Największy problem jest z określeniem waluty. Nie daj Boże by w kolumnie sumowania był znaczek PLN, ZŁ itp. to Exel nic już nie policzy choć cały obszar do zsumowania to np. stawki za roboczo/h.
Nie wiem co mam wyłączyć, wykasować itp.
Problem pojawia się w MS OFFICE z Service Packiem.
Bez niego działa tyle że są problemy z poprawnym otwarciem dokumentów utworzonych na MSO z SP i bez niego.
Kolejny problem to taki że program nie chce zliczać komórek. Powiedzmy w kolumnie A1 do A20 mam wpisane kwoty 1000,00zł
Gdy w kolumnie A22 wpiszę: suma=(A1;A20) to niestety nic mi nie wylicza.
To pierwsze a drugie:
W komórce A1 wpisuję: suma=(A2:A1000)
Wyświetla mi się 0 ponieważ nie mam wpisanej jakiejkolwiek wartości w podanym obszarze. Wpisuję liczne 100 w komórkę A2 i Exel zaczyna mi zliczać tj. w komórce A1 pojawia się wynik sumowania czyli:100
Gdy dopiszę do pozostałych komórek inne liczby: Exel nie liczy. Nadal mam 100!
Największy problem jest z określeniem waluty. Nie daj Boże by w kolumnie sumowania był znaczek PLN, ZŁ itp. to Exel nic już nie policzy choć cały obszar do zsumowania to np. stawki za roboczo/h.
Nie wiem co mam wyłączyć, wykasować itp.
Problem pojawia się w MS OFFICE z Service Packiem.
Bez niego działa tyle że są problemy z poprawnym otwarciem dokumentów utworzonych na MSO z SP i bez niego.