logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosiarka Rasant 53 BMS-E Tecumseh - jakie powinno być spalanie paliwa?

damian1320 22 Lip 2014 13:09 3600 13
REKLAMA
  • #1 13815927
    damian1320
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam od niedawna jestem posiadaczem kosiarki kosiarki rasant 53 bms-e z gaźnikiem tecumseh i mam pytanie jakie powinno być spalanie, jaka powierzchnię można skosić na zbiorniku paliwa. Ja na zbiorniku paliwa skosiłem obszar zaznaczony na zdjęciu Kosiarka Rasant 53 BMS-E Tecumseh - jakie powinno być spalanie paliwa?
    wydaje mi się że coś jest nie w porządku
  • REKLAMA
  • #2 13815977
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 13816988
    Staszek49
    Poziom 35  
    Ocena: 1139
    Kolego tak na początek, po pracy kosiarki sprawdź kolor świecy. Jeśli będzie czarna (okopcona) to sprawdź czystość filtr powietrza, ewentualne ustawienia gaźnika i czy "bierze" olej. Może kosisz na zbyt dużych obrotach silnika i stąd większe spalanie, a może należałoby zwiększyć "tempo" koszenia trawy. Jaka jest kondycja silnika (ciśnienie w cylindrze), może zasłużył już na remont. Zwróć uwagę, czy nie wycieka paliwo ze zbiornika lub z gaźnika.
  • #5 13817107
    bartoszpiotrzkowski
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Również pierwsze co pomyślałem to wyciel,awaria filtru powietrza lub nieprawidłowe działanie gaźnika.Sprawdź kolego te rzeczy i daj znać co było nie tak.
  • #6 13817158
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 13817694
    zibq
    Poziom 28  
    Ocena: 181
    Jeśli świeca nie jest czarna po takim koszeniu to zdecydowanie wyciek paliwa.
    Jeśli jest czarna, sprawdź cięgno przepustnicy ssania.
    Zdecydowanie za dużo paliwa znika, na ten kawałek to powinno wystarczyć ze 100ml, bo chyba nie "młócisz" metrowej trawy?
  • #8 13817779
    damian1320
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    wyciek paliwa to odpada bo nie widać żeby było mokro. Koszę na dużych obrotach bo włączam napęd a jak trafi się kępa dużej trawy to gaśnie. Jeżeli ma ktoś taką kosiarkę to może by wstawił zdjęcie jak powinny być ustawione cięgła
  • REKLAMA
  • #9 13818684
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #11 13819118
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #13 13819367
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający kosiarkę Rasant 53 BMS-E z gaźnikiem Tecumseh zgłasza problem z nadmiernym spalaniem paliwa. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie kilku aspektów, takich jak ustawienia gaźnika, czystość filtra powietrza oraz kondycja silnika. Wskazują również na możliwość zbyt wysokich obrotów silnika, co może prowadzić do zwiększonego zużycia paliwa. Użytkownik zauważa, że kosiarka gaśnie przy dużych kępach trawy, co może sugerować problemy z regulacją cięgien gaźnika. Dodatkowo, zaleca się monitorowanie poziomu oleju w silniku oraz sprawdzenie, czy nie występują wycieki paliwa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA