Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

kosiarka tecumseh - duże spalanie

damian1320 22 Jul 2014 13:09 3180 13
    damian1320
    Level 9  
    Witam od niedawna jestem posiadaczem kosiarki kosiarki rasant 53 bms-e z gaźnikiem tecumseh i mam pytanie jakie powinno być spalanie, jaka powierzchnię można skosić na zbiorniku paliwa. Ja na zbiorniku paliwa skosiłem obszar zaznaczony na zdjęciu kosiarka tecumseh - duże spalanie
    wydaje mi się że coś jest nie w porządku
    Anonymous
    Anonymous  
    Staszek49
    Level 35  
    Kolego tak na początek, po pracy kosiarki sprawdź kolor świecy. Jeśli będzie czarna (okopcona) to sprawdź czystość filtr powietrza, ewentualne ustawienia gaźnika i czy "bierze" olej. Może kosisz na zbyt dużych obrotach silnika i stąd większe spalanie, a może należałoby zwiększyć "tempo" koszenia trawy. Jaka jest kondycja silnika (ciśnienie w cylindrze), może zasłużył już na remont. Zwróć uwagę, czy nie wycieka paliwo ze zbiornika lub z gaźnika.
    bartoszpiotrzkowski
    Level 9  
    Również pierwsze co pomyślałem to wyciel,awaria filtru powietrza lub nieprawidłowe działanie gaźnika.Sprawdź kolego te rzeczy i daj znać co było nie tak.
    Anonymous
    Anonymous  
    zibq
    Level 28  
    Jeśli świeca nie jest czarna po takim koszeniu to zdecydowanie wyciek paliwa.
    Jeśli jest czarna, sprawdź cięgno przepustnicy ssania.
    Zdecydowanie za dużo paliwa znika, na ten kawałek to powinno wystarczyć ze 100ml, bo chyba nie "młócisz" metrowej trawy?
    damian1320
    Level 9  
    wyciek paliwa to odpada bo nie widać żeby było mokro. Koszę na dużych obrotach bo włączam napęd a jak trafi się kępa dużej trawy to gaśnie. Jeżeli ma ktoś taką kosiarkę to może by wstawił zdjęcie jak powinny być ustawione cięgła
    Anonymous
    Level 1  
    Anonymous
    Level 1  
    Anonymous
    Anonymous