logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Waga elektroniczna LFW Koral 2 - ciemne wyświetlanie cyfr, co sprawdzić?

luuukash 24 Lip 2014 22:47 3297 3
REKLAMA
  • #1 13823014
    luuukash
    Poziom 11  
    witam, mam problem z wagą elektroniczna LFW koral 2, problem polega na bardzo ciemnym wyświetlaniu cyfr, nie jest to problem z wyświetlaczami, sprawdziłem i poprawiłem wszelaki luty, gdzie mogę dalej szukać problemu?? od czego zacząć?? i jeszcze jedna sprawa, nie wszystkie cyfry wyświetlają się z jednakową jasnością, jednak po zamianie miejscami wyświetlaczy nic się nie zmienia, wiec na pewno wina nie siedzi w nich, czy może to być problem z jakimiś scalakami??
    z góry dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 13830497
    dedek57
    Specjalista - Urządzenia Przemysłowe
    Ocena: 111
    Dawniej był koral obecnie agat. Na stronie producenta jest tylko to, więc przesyłam. Może wykorzystują ten sam układ. Jeśli to jest to, jest na stronie 8.
    Załączniki:
    • instrukcja_obs__ugi_wag_Agat_i_Amber.pdf (576.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 14149984
    mawi2
    Poziom 27  
    Ocena: 218
    Witem, poradziłeś sobie z tą wagą? Sprostowanie Koral i Agat to ta sama elektronika, różnią się obudową. Koral wyświetlacz na wysięgniku, agat waga płaska. Dodatkowo były wersje koral, agat, oraz Koral2 i Agat2 a także Amber. Te dwie serie mają względem siebie inną elektronikę. Ciemne wyświetlanie -- do sprawdzenia zasilacz.
  • #4 18982766
    grzeslaw
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Trochę odświeżę temat. Mam Korala 2 i ten sam problem z jasnością wyświetlacza. Już kiedyś wymieniłem kondensatory elektrolityczne i to pomogło. Problem na nowo się pojawił. Niestety tym razem wymiana kondensatorów nie pomogła. Czy ktoś z was może coś zasugerować co warto sprawdzić?
REKLAMA