Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    trytronik
    Level 22  
    Witam

Dziś zakładałem fabrycznie nowy w/w alarm w astrze. I po uzbrojeniu przez pewien czas (nie cała minute) migają migacze i wyje syrena (jak przy próbie włamania). Podobno alarm ten posiada pamięć o włamaniu. Czy ktoś może sie spotkał z takim objawem, lub wie jak zresetować centralke?

Pozdrawiam
    Krzysztof
    a.gry
    Level 16  
    Jak masz nowy to musisz mieć instrukcje obsługi.A pozatym nie piszesz co to za alarm.
    trytronik
    Level 22  
    W instrukcji nie ma nic o tym napisane. A alarm jest w tytule Legendford F-14.

Pozdrawiam
    Krzysztof
    trytronik
    Level 22  
    Znalazłem instrukcje do innego Legendford'a i wygląda mi to na funkcje PANIC, ale czy ktoś wie jak wyłączyć tą opcje w tym alarmie?

Pozdrawiam
    Krzysztof
    kurek
    Level 13  
    sprawdz włączniki krańcowe pod maską i w kalpie, czy jest dobrze ustawiony. co prawda przy samym wlaczeniu alarmu powinno zapikac ze dzrzwi sa nie domkniete, ale mi nie zawsze pikało, mimo to czujnik pózniej wyzwalał alarm po uzbrojeniu, a funkcję PANIC wyzwala sie pilotem, wiec sam z siebie alarm wyc nie powinien. Możesz jeszcze sprawdzić czy przypadkiem po tym czasie nie ginie ci zasilanie na przewodzie, jezeli sie podlaczales nie pod akumlator
    Pozdrawiam