logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Egzamin na świadectwo kwalifikacji bez kursu przygotowawczego

Tomasz948 03 Sie 2014 11:15 2400 10
REKLAMA
  • #1 13847353
    Tomasz948
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Czy można przyjść do oddziału SEP na sam egzamin bez przejścia przez kurs ?
    Jestem uczniem po technikum elektrycznym więc podstawy mam.
    Mowa o uprawnieniach na eksploatację do 1kV.
  • REKLAMA
  • #2 13847357
    tomix
    Poziom 16  
    Ocena: 99
    W krakowskim oddziale SEP nie robią problemów.
  • #3 13847377
    slawekx
    Poziom 29  
    Ocena: 196
    Najprościej iść tam gdzie się chce zdawać egzamin i zapytać.
  • REKLAMA
  • #4 13847389
    elektronik116
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Tak jak kolega pisał wyżej, spytaj się w najbliższym oddziale SEP. Ale jeśli nadal uczysz się w technikum, to może w twojej szkole organizowane są takie kursy z egzaminami?
  • #5 13847426
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 522
    Zawsze możesz też iść w drugą stronę i popytać się znajomych, którzy pracują w zakładach związanych z elektryką. Organizowane są w nich co kilka lat egzaminy na uprawnienia i wtedy się dogadać.
  • REKLAMA
  • #6 13847462
    Tomasz948
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Chodzi mi od Łódzki SEP.
    W tym roku skończyłem technikum,nie mieli żadnych kursów organizowanych.
    W mojej firmie też raczej nie będzie, bo to nieduża firma.
    Szkoda mi wydać 500zł na kurs,tylko po to aby sobie powtórzyć to co miałem w technikum,bo nie sądzę abym się czegoś nowego dowiedział.
    Wie ktoś może czy uprawnienia elektryczne w Łodzi wydaje tylko SEP czy jakieś inne organizacje ?
    Jutro tam przedzwonię,bo dzisiaj niedziela to chyba nieczynne.
  • #7 13847529
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 13848420
    Krzysztof Reszka
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1549
    Skończyłeś technikum elektryczne więc sam musisz wiedzieć czy czujesz się mocny by podejść i zdać. Na takich egzaminach dość często padają pytania z zakresu praktyki zawodowej. Jeśli to pierwszy egzamin, to zawsze polecam kurs bo następne pójdą z górki .
  • #9 13849021
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 522
    Kiedyś jak chciałem zrobić to nie mogłem wymagali ode mnie szkoły itd. A dziś mam ich gdzieś szkolenie 3h i papierek "E" na bez ograniczeń nawet nie pytali.
  • REKLAMA
  • #10 13860242
    cezar80
    Poziom 27  
    Ocena: 67
    Raczej będą chcieli ci zaprosić na kurs, muszą na tym zarobić
    Ale za to egzamin zaznaczasz co chcesz....
  • #11 13860276
    Łukasz-O
    Admin Elektroenergetyka
    Ocena: 4286
    Żaden kurs nie jest i nigdy nie był wymagany. Normalnie wnosisz opłatę i dostajesz termin egzaminu na który musisz się stawić. Taki egzamin to zwykła rozmowa z egzaminatorem - przynajmniej tak jest u mnie w oddziale.

Podsumowanie tematu

✨ Uczestnicy dyskusji rozważają możliwość przystąpienia do egzaminu na świadectwo kwalifikacji w oddziale SEP bez wcześniejszego ukończenia kursu. Wiele osób sugeruje, aby skontaktować się bezpośrednio z lokalnym oddziałem SEP, aby uzyskać szczegółowe informacje. Wskazano, że w Krakowie nie ma problemów z przystąpieniem do egzaminu, a w Łodzi warto sprawdzić, czy inne organizacje również wydają uprawnienia. Uczestnicy podkreślają, że kurs nie jest wymagany, ale może być korzystny dla osób, które chcą się lepiej przygotować do egzaminu. Koszt egzaminu bez kursu jest niższy, co może być atrakcyjne dla osób, które czują się pewnie w swojej wiedzy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA