logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung ML 2165W - niedziałający toner zamienny (2 diody czerwone)

fbastek 06 Sie 2014 18:42 2271 7
REKLAMA
  • #1 13856568
    fbastek
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam. Skończył mi się oryginalny toner w drukarce, zakupiłem zamiennik. Po włożeniu zaświeciły się dwie czerwone diody i od tego momentu drukarka stoi. Wyczytałem, że drukarka wymaga wgrania wiecznego chipu. Próbowałem to zrobić wg jednej z instrukcji, ale proces stale się zawieszał. Czy ktoś mógłby mi doradzić jak rozwiązać problem? Drukarka jest jeszcze na gwarancji, więc mógłbym to jakoś rozwiązać wymieniając na nową, ale to rozwiąże problem tylko w przypadku, gdy została ona uszkodzona podczas tego wgrywania.
  • REKLAMA
  • #2 13856690
    wallek8712
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Skoro świecą Ci się dwie czerwone diody to oznacza że chip zliczający w zamienniku po prostu jest przepalony elektrycznie albo ma źle dobrany soft. Najlepiej zakup nowy chip i wymień go.
    Co do wiecznego chipa to jest on dobry dla ludzi, którzy potrafia zregenerowac sobie wkład
  • REKLAMA
  • #3 13856741
    fbastek
    Poziom 10  
    Już raz wymieniałem ten chip, bo myślałem, że to jego wina. Problem po wymianie był identyczny
  • REKLAMA
  • #4 13857000
    ecoprint
    Poziom 22  
    Ocena: 119
    Witam, wgrac fixa, i problem myslia zniknie. Drukarka bendzi dzialac jak z czipem tak i bez, czy zmenik czy oryginal.
  • REKLAMA
  • #6 13857165
    fbastek
    Poziom 10  
    @wallek8712 I mogę go przekładać do następnych tonerów? Ma jakiś ograniczony czas eksploatacji? Czyli uważasz, że wymiana tego chipa powinna wszystko załatwić?
  • #7 13857196
    ecoprint
    Poziom 22  
    Ocena: 119
    tak, ten czip ma ograniczenija, i po jakims czasie znuw tszeba mieniac czip i toner, radza wgrac fixai zapomnac o ograniczeniach i o czipach wogulie
  • #8 13864256
    wallek8712
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Na rynku sa dostepne wieczne chipy ktore przekladasz do dowolnego wkladu, sa tez moduly resetujace ktore podpina sie do plyty glownej :) popytaj w wiekszych firmach

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką Samsung ML 2165W, która przestała działać po zainstalowaniu zamiennika tonera, co spowodowało zapalenie się dwóch czerwonych diod. Wskazano, że problem może wynikać z uszkodzonego chipa w zamienniku lub nieprawidłowego oprogramowania. Użytkownik próbował wymienić chip, ale problem pozostał. Inni uczestnicy dyskusji sugerują zakup nowego chipa, wgranie "fixa" lub użycie wiecznego chipa, który można przenosić między tonerami. Wskazano również, że wieczne chipy mają ograniczony czas eksploatacji i mogą wymagać wymiany po pewnym czasie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA