Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Indukcja: Bosch PIE611F17E czy Electrolux EHH46540FK

A7x 12 Aug 2014 08:25 2919 2
    A7x
    Level 11  
    Witam,
    mam pytanie co warto kupić z płyt indukcyjnych do zabudowy ?
    Budżet to około 1300,00 zł i w tym przedziale mieszczą się dwie upatrzone płyty:

1. Bosch PIE611F17E

2. Electrolux EHH46540FK

Z tego, co wyczytałem świetne opinie ma Electrolux, oraz bardzo chwalony i popularny Bosch z intuicyjną i wygodną obsługą.

Czy ktoś ma jakieś porównanie obu tych płyt ?
    Za wszelkie podpowiedzi i sugestie będę bardzo wdzięczny, bo mam spory problem co wybrać.
    Kolejna sprawa: na płytę mam przygotowane zasilanie trójfazowe przewodem 5x2,5 mm2- czy ktoś się orientuje jak wygląda podłączenie płyt tych producentów ? Widzę, że teraz zazwyczaj istnieje opcja podłączenia pod 230v.

Podobny temat jest nieco niżej, ale niestety nie ma tam za dużo konkretów na temat tych 2 modeli.

Pozdrawiam, Tomasz
    A7x
    Level 11  
    Wybrałem Electrolux EHH46540FK.
    Powodów było kilka, ale głównie przekonały mnie recenzje użytkowników tej płyty.
    Sporo się naszukałem informacji na temat tych 2 płyt, także był to świadomy wybór- zobaczymy, czy praktyka to potwierdzi.
    Jeżeli ktoś będzie miał jakieś pytania odnośnie tej płyty- chętnie pomogę jeśli chodzi o kwestie bardziej techniczne/budowy póki co.
    Płyta przyjedzie do mnie dopiero jutro.
    Jeżeli ktoś będzie zainteresowany mogę zrobić mały test lub recenzję po jakimś czasie użytkowania.
    Jozin1987
    Level 10  
    Witam Kolego
    Proszę o jakieś prywatne spostrzeżenia na temat płytki electroluxa :D
    Pozdrawiam
    Tomek