Witam zakupiłem laptop z uszkodzoną baterią, w której jak sądzę dokonano nieudanej próby resetu, Z autopsji bq2060 wiem, że jeżeli wymienię ogniwa, to zabezpieczenie od razu odblokowuje mosfety. Nadmienię, że bezpiecznik dobry. Początkowo sądziłem, że jest to wina zabezpieczenia S-8524, ale jest sprawne, a ogniwa są OK i bateria po naładowaniu trzyma tyle ile trzeba, jednak BIOS tego laptopa nie widzi baterii i nie zapala się kontrolka obecności baterii, która zachowuje się "dziwnie", bo po odłączeniu ogniw mosfet rozładowania pomimo prawidłowej inicjacji baterii jest ciągle zablokowany.
Nie mogę podac modelu laptopa, jednak sterownik dla tego sterownika bq2060 jest typowy.
Oto parametry mapy pamięci tej samej zupełnie sprawnej baterii mojego kolegi.
A oto parametry uszkodzonej jak sądzę pamięci, którą chciałbym naprawic.
Niestety nie mogę zczytac pamięci z tej sprawnej, a nowa bateria jest bardzo droga i trzeba by ją sprowadzac ze stanów.
Nie mam też na stanie podobnej zawartości pod ten sterownik.
Dlatego prośba o przesłanie jakkolwiek podobnej zawartości pod pojemnośc 7200mAh
(którą następnie wyedytuję aby poprawic mapę pamięci).
Z góry dzięki za każdą pomoc. Marcin
Nie mogę podac modelu laptopa, jednak sterownik dla tego sterownika bq2060 jest typowy.
Oto parametry mapy pamięci tej samej zupełnie sprawnej baterii mojego kolegi.
A oto parametry uszkodzonej jak sądzę pamięci, którą chciałbym naprawic.
Niestety nie mogę zczytac pamięci z tej sprawnej, a nowa bateria jest bardzo droga i trzeba by ją sprowadzac ze stanów.
Nie mam też na stanie podobnej zawartości pod ten sterownik.
Dlatego prośba o przesłanie jakkolwiek podobnej zawartości pod pojemnośc 7200mAh
(którą następnie wyedytuję aby poprawic mapę pamięci).
Z góry dzięki za każdą pomoc. Marcin