Witam. Mam problem z moją kosiarka z silnikiem B&S 675 Ready Start. Kosiarkę posiadam 4 sezon. W tym sezonie zaczął mi szwankować silnik. Otóż kosiarka przed tym jak nie można już jej odpalić kosiła jakieś 20a powierzchni. Silnik zaczął już o sobie oznajmiać przy koszeniu. Nie miał siły kosić trawy, która nie była kiedyś dla niego żadną przeszkodą. Podczas tego koszenia przy odpalaniu był widoczny biały dym oraz obroty kosiarki zaczęły falować. Po skoszeniu tej powierzchni kosiarka została odstawiona do garażu. Następnego dnia nie chciała już odpalić. Co może być przyczyną jej awarii? Od czego zacząć aby zdiagnozować przyczynę? Dodam, że kosiarka miał wymieniany olej w silniku co 25 godzin pracy oraz filtr i świece co sezon nowe. Od nowości nie była rozkręcana (chodziła bez awaryjnie) aż do tej pory. Kosiarka lubiła również strzelać w tłumik jak była ciepła przy odpalaniu.
Proszę o wasze opinie i porady w celu naprawienia awarii. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Proszę o wasze opinie i porady w celu naprawienia awarii. Z góry dziękuje za odpowiedzi.