Witam.
Korzystając ze schematów:
Narysowałem schemat wzmacniacza gitarowego z przedwzmacniaczem pochodzącym z Soldano Atomica, aktywną pętlą FX oraz końcówką mocy 5W SE dokładając po prostu pętle FX między potencjometr TREBLE a potencjometr MASTER i tu pojawia się kilka pytań:
1. Czy transformator TS40/29/676 poradzi sobie z zasilaniem tego układu?
2. Czy muszę zmieniać jakieś elementy zasilacza lub wartości obecnych?
3. Czy ktoś mógłby sprawdzić mój schemat pod kątem błędów? (Mój pierwszy raz w Eagle'u)
4. Co zrobić z nóżkami masy gniazd SEND i RETURN aby nie powstała pętla masy?
5. Do załączania pętli FX lepiej użyć przełącznika DPDT czy przekaźnika?
6. Czy pętla FX została dołączona do układu we właściwy sposób?
Uwagi:
Wiem ze rezystory powinny mieć odpowiednie moce.
Transformator głośnikowy którego zamierzam użyć to TG2,5-1-666.
Wiem ze numery wyprowadzeń transformatorów na rysunku i transformatorów TG2,5-1-666 oraz TS40/29/676 nie pokrywają się.
Poniżej załączam mój schemat:
Proszę również o uwagi dotyczące mojego sposobu rysowania schematów, zdaje sobie sprawę z jego niedoskonałości.
Korzystając ze schematów:
Narysowałem schemat wzmacniacza gitarowego z przedwzmacniaczem pochodzącym z Soldano Atomica, aktywną pętlą FX oraz końcówką mocy 5W SE dokładając po prostu pętle FX między potencjometr TREBLE a potencjometr MASTER i tu pojawia się kilka pytań:
1. Czy transformator TS40/29/676 poradzi sobie z zasilaniem tego układu?
2. Czy muszę zmieniać jakieś elementy zasilacza lub wartości obecnych?
3. Czy ktoś mógłby sprawdzić mój schemat pod kątem błędów? (Mój pierwszy raz w Eagle'u)
4. Co zrobić z nóżkami masy gniazd SEND i RETURN aby nie powstała pętla masy?
5. Do załączania pętli FX lepiej użyć przełącznika DPDT czy przekaźnika?
6. Czy pętla FX została dołączona do układu we właściwy sposób?
Uwagi:
Wiem ze rezystory powinny mieć odpowiednie moce.
Transformator głośnikowy którego zamierzam użyć to TG2,5-1-666.
Wiem ze numery wyprowadzeń transformatorów na rysunku i transformatorów TG2,5-1-666 oraz TS40/29/676 nie pokrywają się.
Poniżej załączam mój schemat:
Proszę również o uwagi dotyczące mojego sposobu rysowania schematów, zdaje sobie sprawę z jego niedoskonałości.