Witam! Po ostatnich burzach przestała mi działać telewizja orange (tp). Pisało że nie ma sygnału przez złe ustawienie anteny, bądź złe warunki pogodowe. Postanowiłem kupić urządzenie do ustawiana anteny ( bo może wiatr przesunął itp.). Ustawiłem antenę, nie idealnie, ale sygnał był w miarę ok. Nadal nic, więc postanowiłem miernik podłączyć przy samym dekoderze a tu sygnału nie było. Wymieniłem cały kabel - nic. Kupiłem nowy konwerter satelitarny i sygnał pokazał się, ale dekoder wyświetlał nadal że nie ma sygnału przez złe ustawienie anteny, bądź złe warunki pogodowe.... Postanowiłem również wymienić dekoder, i po wymianie praktycznie WSZYSTKIEGO ... nadal nic. Co mogło się stać ?
2 dni później kolejna burza i tym razem trafiło telewizję naziemną. ta sama sytuacja - wymieniłem wzmacniacz w antenie i nadal nie ma sygnału. Zasilacz podaje napięcie więc go nie wymieniałem.
Panowie co poradzicie na te obydwa przypadki ?
2 dni później kolejna burza i tym razem trafiło telewizję naziemną. ta sama sytuacja - wymieniłem wzmacniacz w antenie i nadal nie ma sygnału. Zasilacz podaje napięcie więc go nie wymieniałem.
Panowie co poradzicie na te obydwa przypadki ?