logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus VW192s - Przy włączeniu miga, nie chce zastartować

Mr_Z 17 Sie 2014 11:30 2544 6
REKLAMA
  • #1 13883728
    Mr_Z
    Poziom 12  
    Ocena: 43
    Witam
    od paru dni mam problem z monitorem Asus VW192s, monitor po włączeniu zachowuje się tak jak na załączonym filmie, mruga jakby nie mógł normalnie wystartować. Przy którejś próbie z kolei w końcu jakimś cudem zastartuje. i potem działa normalnie, wyświetla normalnie obraz. Czy to wina monitora czy karty grafiki? Ale obstawiam monitor, bo gdyby grafika padła to by mi artefakty na całym monitorze wywaliło na stałe. Monitor ma z 7 lat.

Wszelakie sugestie mile widziane
    Pozdrawiam
    Mr_Z
  • REKLAMA
  • #2 13883785
    btomko
    Poziom 34  
    Ocena: 404
    Rozkręciłeś ten monitor? sprawdziłeś coś? Zacznij od poczytania forum, to na początek, jeśli brak wiedzy polecam serwis.
  • REKLAMA
  • #3 13883806
    kosmi
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    A ja polecam wymianę elektrolitów w zasilaczu.
  • #4 13893612
    Mr_Z
    Poziom 12  
    Ocena: 43
    Wymiana elektrolitów tzn dokładnie ktorego podzespołu na poniższej płytce?

Rozkręciłem monitor, na płytce od zasilacza widać jakby coś się lekko przysmażyło. Ale czy to jest winowajcą problemu to nie wiem. Oceńcie sami.

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 13893698
    scalok
    Poziom 30  
    Ocena: 274
    Zaznaczyłem Ci na zdjęciu.
    Ten czerwono-zielony to na sto procent, ale wymień wszystkie.

• REKLAMA
  • #6 13893710
    btomko
    Poziom 34  
    Ocena: 404
    Mr_Z napisał:
    Oceńcie sami

Brak kompletny wiedzy. Pisałem, poczytaj forum, sprawdź napięcia, jeśli tego nie potrafisz poszukaj zakładu który to naprawi, a Ty pracuj w swoim zawodzie.
  • #7 13903237
    kosmi
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Jak wyżej, bez odpowiedniej wiedzy masz szansę jeszcze bardziej zepsuć sprzęt niż go naprawić.
    Widać na pierwszy rzut oka że elektrolity uszkodzone. Kolega wyżej zaznaczył które to. Pamiętaj o ich polaryzacji.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z monitorem Asus VW192s, który po włączeniu miga i nie uruchamia się prawidłowo, ale czasami udaje mu się wystartować. Podejrzewa, że problem leży w monitorze, a nie w karcie graficznej. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym rozkręcenie monitora i wymiana elektrolitów w zasilaczu, co może być przyczyną uszkodzenia. Użytkownik zamieszcza zdjęcia płytki zasilacza, na których widać uszkodzone komponenty. Inni uczestnicy dyskusji potwierdzają, że elektrolity są uszkodzone i zalecają ich wymianę, podkreślając znaczenie polaryzacji podczas wymiany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA