logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVB-T USB Not Only TV - błąd po instalacji na XP, Vista, Windows 7

niuniu7 23 Sie 2014 23:01 2778 11
REKLAMA
  • #1 13902057
    niuniu7
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Witam, mam problem z tunerem- DVB-tT- na USB NOT ONLY TV, instalowałem go na trzech systemach ,XP Vista i Windows 7 i jest ta sama sytuacja widoczna na screenie - Radio działa a tv niby szuka stacje ale po wyszukaniu wyskakuje bład i nie wiem co robić, oprogramowanie oryginalne z płyty ,zakupione z tunerem. DVB-T USB Not Only TV - błąd po instalacji na XP, Vista, Windows 7
  • REKLAMA
  • #3 13902231
    niuniu7
    Poziom 17  
    nie no nie mam już siły do tego badziewia siedzę 7 godzin przy tym syfie -nie polecam tego czegoś nikomu ! kiedyś miałem tuner inny podłączyłem i działało a to to tragedia! DVB-T USB Not Only TV - błąd po instalacji na XP, Vista, Windows 7
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 13902498
    niuniu7
    Poziom 17  
    wszystko inne śmiga na usb drukarka mysz klawiatura i pen więc to raczej nie to
  • REKLAMA
  • #7 13902791
    niuniu7
    Poziom 17  
    Bez wpiętego tunera napięcie jest 5,98 volt z włożonym tunerem i włączonym wyszukiwaniem kanałów jest 5,92 do 5,95 volt.
  • #8 13902853
    rradek01
    Poziom 25  
    Ocena: 52
    Problem nie jest sprzetowy, lecz softowy.

Softa ma buga na polskie DVB-T, chodzi zapewne o jakiej szczególne parametry, które to emitel co i jakiś czas zmienia.

Spróbuj nie skanować wszystkich kanałów tylko wpisz ręcznie numer kanału czyli 1 mux,a i sprawdz jaka jest sytuacja, jeżeli na tym muxie będzie wywalać błąd, to testuj inny mux.

Na 7ce skonfiguruj WMC i tam zobacz czy będzie odbierać kanały, niekiedy konfiguracja WMC jest troszke trudna, ale na 90% pod WMC będzie śmigać, a co za tym idzie, potwierdzi że soft jest zbugowany.

WAŻNE: Jeżeli są nowsze wersje tego softu badz sterowniki to oczywiście musisz zaktualizować ze strony producenta a nie ze starej płytki.
  • #9 13902993
    niuniu7
    Poziom 17  
    W sumie chyba masz rację bo przy wyszukiwaniu kanałów raz znajdzie 16 innym razem 8 lub 6 a jeszcze innym żadnego nie łapie.Udało mi się na chwilkę to uruchomic jak załapało 6 kanałów ale obraz był czarny kiedy zmieniałem kolejno jeden po drugim lecz nie trwało to długo jakieś 15 sekund i znowu wywaliło błąd.Zauważyłem też że skala sygnału antenowego to zero zasięgu ,ale to raczej nie ma wpływu na działanie softu.--Może ktoś doradzi jakiś dobry soft ?
  • #10 13902994
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4854
    niuniu7 napisał:
    Bez wpiętego tunera napięcie jest 5,98
    Nie wiem czym to mierzyłeś, ale takie napięcie w portach USB nie jest normalne. To prawie o wolt za dużo.
    Tak, czy inaczej warto sprawdzić tuner w innym komputerze.
  • #11 13903023
    niuniu7
    Poziom 17  
    pomiar robiłem starym miernikiem m838 uni-t ,miałem wrzucic fotkę ale nie miał mi jej kto zrobi jak mierzyłem ;-) naturalnie że sprawdzę na innym komputerze.--Może ktoś doradzi jakiś dobry soft ?
  • #12 13907657
    irondick
    Poziom 31  
    Ocena: 131
    Zainstaluj sterowniki od ATI Hybrid TV Tuner Driver v6.14.10.389 64bit Win7.msi. Nic więcej nie wgrywaj. Uruchom Windows Media Center i z niego przeskanuj. U mnie działa ok na NOT TV.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z tunerem DVB-T USB NOT ONLY TV, który nie działa poprawnie na systemach XP, Vista i Windows 7. Radio działa, ale podczas wyszukiwania stacji telewizyjnych pojawia się błąd. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, w tym instalacji innego oprogramowania oraz sprawdzenia napięcia portów USB, które wydaje się być w normie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może być związany z błędami w oprogramowaniu, a nie z samym sprzętem. Rekomendowane jest ręczne wprowadzanie numerów kanałów oraz użycie Windows Media Center do skanowania kanałów. Użytkownik zauważa, że sygnał antenowy jest niski, co może wpływać na działanie tunera. Sugerowane jest również zainstalowanie sterowników od ATI Hybrid TV Tuner.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA