logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie monitora do laptopa (DVI męskie) do laptopa (VGA żeńskie)

meinecoon 25 Sie 2014 09:19 2838 6
REKLAMA
  • #1 13905332
    meinecoon
    Poziom 9  
    Cześć wszystkim,

mam problem, podłączyłam monitor z kablem DVI-D do VGA żeńskiego za pomocą przejściówki. Na monitorze nie ma żadnego obrazu. Na forum przeczytałam, że przejściówka działa tylko w jedną stronę. Czy możliwe jest, żeby coś wymienić, dokupić, żeby to działało (nawet kosztem jakości). Wymiana karty nie wchodzi w rachubę, laptop jest firmowy.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 13905455
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1732
    meinecoon napisał:
    Podłączenie monitora do laptopa (DVI męskie) do laptopa (VGA żeńskie)

Do póki nie podasz dokładnych modeli sprzętu, nikt nie powróży z fusów.
  • REKLAMA
  • #3 13905483
    meinecoon
    Poziom 9  
    Laptop HP Probook 6560b
    Karta grafiki AMD Radeon HD 6470M - 512 MB, rdzeń: 750 MHz, pamięć: 900 MHz, Seymour, atiumdag 8.821.1.0

Monitor Asus VW222U
  • REKLAMA
  • #4 13906491
    hrync123
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Modele swoją drogą, ale pomocne będą. Powiedz jakie masz wyjścia graficzne w laptopie i wejścia w monitorze. Samą przejściówką nic nie zrobisz, jeśli nie masz konwertera. DVI nadaje sygnał cyfrowy, VGA to analog.

@Edit
    Z tego co wyczytałem to Twój monitor posiada obydwa wejścia. Za kilka(naście) złotych kupisz kabel z DVI na DVI lub z VGA na VGA, zależy jakie wyjście masz w laptopie. Wtedy obejdzie się bez konwerterów i wątpliwości, że kabel będzie działał tylko w jedną stronę.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 13908134
    meinecoon
    Poziom 9  
    Dzięki! Kabel VGA-VGA rozwiązał problem.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik miał problem z podłączeniem monitora Asus VW222U do laptopa HP Probook 6560b za pomocą przejściówki DVI-D do VGA. Na monitorze nie pojawiał się obraz, co było spowodowane tym, że przejściówka działa tylko w jedną stronę, a DVI przesyła sygnał cyfrowy, podczas gdy VGA to sygnał analogowy. Użytkownik został poinformowany, że konieczne jest użycie kabla VGA-VGA lub DVI-D-DVI, aby uniknąć problemów z konwersją sygnału. Po zastosowaniu kabla VGA-VGA problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA