logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego różnica w wolnym miejscu na dysku C? Jak zwolnić 150MB na przywracanie?

dudekmen 02 Wrz 2014 18:18 1614 1
REKLAMA
  • #1 13928730
    dudekmen
    Poziom 1  
    Witam was mam problem z dyskiem systemowym a o co chodzi ze mój dysk ma 20Gb miejsca ogólnie jak przed chwila patrzyłem mam wolne 70Mb Kiedy dam na
    Mój komputer>dysk C>właściwości. To pokazuje tak jak napisałem powyżej.
    Ale kiedy wejdę inaczej czyli
    mój komputer>dysk C, zaznaczę wszystkie foldery i dam właściwości pokazuje ze powinienem mieć 3GB jeszcze wolne ;P co to powoduje i jak ewentualnie mogę zwolnić jeszcze ok 150Mb żeby dać przywracanie systemu ?

Jeżeli się uda dam screeny
    Załączniki:
    • internet_pomoc.doc (586 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • internet_pomoc.doc (586 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 13929404
    Krzemmol
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    1. Czy ukryte pliki są wyświetlane w tym ostatnim sposobie.
    2. Czy sytem jest aktualizowany, jeśli tak to można trochę odzyskać przez usunięcie plików aktualizacji "$NtUninstallKB..............." (w miejsu kropek są numery aktualizacji), na C:/Windows. Więcej sposobów na:
    http://www.tweaks.pl/zwalnianie-miejsca-na-dysku/
    tylko ostrożnie, przed kombinacjami najlepiej utworzyć "Punkt przywracania systemu.
    Poza tym po przeprowadzeniu porządków, dobrze jest zrobić defragmentację dysku. Jeśli po defragmentacji są jakieś problemy to uruchomić komputer w trybie awaryjnym i ponownie w zwykłym.
REKLAMA