logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TD-W8951ND - Co jakiś czas zrywa połączenie z WiFi.

Qbaloz 17 Wrz 2014 12:49 1401 2
REKLAMA
  • #1 13967866
    Qbaloz
    Poziom 9  
    Witam,
    Posiadam router TD-W8951ND. Kupiłem go jakiś tydzień temu. Problem polega na tym, że co jakiś czas router zrywa połączenie WiFi z komputerem. Czasem jest to co kilka godzin, czasem co 30 minut, ale ostatnio, gdy do sieci były podłączone 4 urządzenia zrywało połączenie co jakieś 5-10 minut.

Niżej zamieszczam statystyki ze strony routera i statystyki z programu inSSIDer. Według tych statystyk połączenie z internetem jest i problem leży po stronie routera. Do routera mam około 2-3 metry, jest tuż za mną, jednak wolałbym działać po WiFi niż puszczać przewód przez cały pokój. Próbowałem zmieniać kanał na 0 tak jak poleca pogram inSSIDer, ale jak to zrobiłem, to polecał zmienić na kanał 6, więc sam nie mógł się zdecydować.

Bardzo proszę o pomoc:)

TD-W8951ND - Co jakiś czas zrywa połączenie z WiFi. TD-W8951ND - Co jakiś czas zrywa połączenie z WiFi. TD-W8951ND - Co jakiś czas zrywa połączenie z WiFi. TD-W8951ND - Co jakiś czas zrywa połączenie z WiFi. TD-W8951ND - Co jakiś czas zrywa połączenie z WiFi.
  • REKLAMA
  • #3 13968007
    Qbaloz
    Poziom 9  
    Router się nagrzewa, ale moim zdaniem nie jakoś bardzo. Powiedziałbym, że normalnie jak na takie urządzenie. Czasem mój telefon potrafi się nagrzać zdecydowanie bardziej.

Na razie chciałbym spróbować zrobić coś z tym sprzętem. Dopiero go kupiłem, więc nie chciałbym od razu wydawać pieniędzy na inny, jeżeli nie będę miał pewności, że problemu z tym nie da się rozwiązać.
REKLAMA