Witam! Mam następujący problem. Wczoraj wprowadziłem się do nowej kawalerki. W raz z moją dziewczyną od razu chcieliśmy podłączyć TV. W mieszkaniu znajduje się gniazdko z oznaczeniami TV, R oraz SAT. Kupiłem więc zwykły najtańszy kabel antenowy z oznaczeniem 3C-2V 75om coaxial cable. Gdy podłączyłem kabel do gniazdka i TV, wyszukało mi 8 kanałów(większość HD) odbieranych z naziemnej tv cyfrowej. Niestety jakość i siła sygnału wahała się od 1 do 100. Jak brałem kabel do ręki i naprężałem go do góry to siła i jakość rosły, a gdy go opuszczałem na ziemię to sygnał się urywał lub był w granicach 1-10%. Od razu więc pomyślałem, że to wina kabla. Kupiłem więc lepszy Vivanco 27029 110db, potrojnie ekranowany, idealny do HDTV. Niestety po jego podłączeniu kompletnie nie mam sygnału. Tak jakby kabla w ogóle nie było. Dodam, że przez to gniazdko idzie też połączenie UPC. (W telewizorze mogę wybrać czy szukać u UPC Digital czy u innych dostawców z tym, że w UPC opcja szukania jest niedostępna.) Gdzieś przeczytałem, że może trzeba kupić rozgałęźnik sygnału TV/Internet? Model TV to LG 28MT45D.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję!
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję!