Otóż mam problem z moim compaq 6910p. Przy uruchomieniu widzę tylko czarny (ale podświetlony) ekran z białym paskiem o szerokości z 7-10 cm idącym poziomo przez środek. Kiedyś wystarczyło tylko ruszyć ekranem i było dobrze, teraz trzeba go ugniatać, przekrzywiać, stukać, ściskać i wyginać by po jakimś czasie obraz doszedł do "siebie". Przy każdym tylko dotyku obraz zastyga i pojawiają się poziome linie. nawet gdy dojdzie do siebie jest jakby w małej rozdzielczości i wygląda mniej-więcej jak wydruk z atramentówki z przyschniętymi dyszami.
Wymieniłem już taśmę ale nie przyniosło to najmniejszych efektów, nic się nie zmieniło. Obstawiałbym matrycę. Słusznie??
Jak dobrać matrycę?? na co zwrócić uwagę?? Jeżeli można to proszę o linki do pasujących matryc najlepiej tańszych (używanych).
Wymieniłem już taśmę ale nie przyniosło to najmniejszych efektów, nic się nie zmieniło. Obstawiałbym matrycę. Słusznie??
Jak dobrać matrycę?? na co zwrócić uwagę?? Jeżeli można to proszę o linki do pasujących matryc najlepiej tańszych (używanych).