logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] Laptop do gier w cenie 2500-3000 zł - jakie modele polecacie?

JestemGraczem 30 Wrz 2014 01:31 1053 7
REKLAMA
  • #1 14002488
    JestemGraczem
    Poziom 2  
    Witam! :-)
    Jestem tu nowy, więc z góry mówię że jeżeli pisze coś nie na temat to poprostu nie wiem :).
    Pisze w sprawie następującej mój staruszek laptop wysiada i w sumie trzeba by było coś zakupić nowego. Teraz się kłania jaką kwotę na niego przeznaczyć? Moja opcja to myślę ze od 2500 zł do max 3000 zł. Ostatecznie +- 200 zł.
    Laptop generalnie będzie służył przeważnie do grania i czasem do odwiedzenia internetu.
    Tylko problem taki, że kompletnie nie wiem co wybrać. Jest tyle wszystkiego, że nie wiem co lepsze. Ktoś poratuje jakimiś propozycjami na temat laptopa do grania w tych granicach pieniężnych? żeby posłużył jakiś czas i dał rade ciągnąć te gry jakoś :). Z góry bardzo dziękuje za jakąś odpowiedz w tym temacie.
  • REKLAMA
  • #2 14002589
    witkor85
    Poziom 24  
    Ocena: 120
    Może więcej informacji np. przekątna, min. ilość ramu, dodatkowe wyposażenie.
  • REKLAMA
  • #3 14002888
    JestemGraczem
    Poziom 2  
    Tzn sam dokladnie nwm na czym sie skupić ale mysle ze:
    Pamięć: 4GB ( to chyba takie minimum)
    Dysk: 500GB ( minimum)
    Karta Graficzna: Fanie by było mieć cos nowszego, jakis GeForce albo Radeon
    Procesor: IntelCore i7, ale nwm czy za taka gotowkte sprosta :D
    Typ Ekranu: Matowa czy Błyszcząca ( wady i zalety ) tu oczekuja na wasza pomoc.
    Matryca: Mysle ze 15 lub 17.

Co myslicie? Jezeli ktos ma cos na oku na jakis sklepach prosze wrzucajcie :-) chetnie rozważę coś innego :)
  • REKLAMA
  • #4 14003007
    bi3dron
    Poziom 18  
    Ocena: 22
    Doradzę z matrycą: polecam matową. W 100%.

Co do CPU - a i5 nie wystarczy? (3/4 generacji)

Z kart graf prócz tych dwóch co wymieniłeś, to "w grze" są jeszcze integry Intela, musisz sprecyzować: będziesz grał czy nie. BTW zwróć uwagę przy wyborze na szynę danych, nie daj się nabić jak ja na 64bit ( :( ). Zawsze te kilka procent mniejsza wydajność.
  • #5 14003013
    witkor85
    Poziom 24  
    Lenovo IdeaPad Z710 59-395117
  • #6 14003351
    anonymousexd
    Poziom 24  
    Ocena: 126
    Moim zdaniem i7 nie jest potrzebne do gier, lepszy byłby jakiś mocniejszy i5.
  • REKLAMA
  • #7 14003466
    witkor85
    Poziom 24  
    anonymousexd napisał:
    Moim zdaniem i7 nie jest potrzebne do gier, lepszy byłby jakiś mocniejszy i5.

Zgadza się ale patrząc w przyszłość za rok lub dwa i7 będzie sobie jakoś radzić, a i5 może mieć problemy w końcu to są tylko dwa rdzenie
  • #8 14003606
    JestemGraczem
    Poziom 2  
    No dobrze, więc sie precyzuje. Proste laptop bd służył w większości do grania :-).
    Fajnie by było w miare za tą kase kupić coś co posłuży troche i nie ....... w przyszłym roku czy za dwa. Jestem zielony co wybrac i czym sie kierowac przy tym, zeby lapek sluzyl mi do grania :-) takze licze na wsze propozycje i pomoc co miec lepsze czego miec mniej a starczy :)).

Moderowany przez swiercm:

Ostrzeżenie za słownictwo, które pozwoliłem sobie wykreślić, z wpisem do akt.
    To nie podwórko, a profesjonalne Forum!
    Ponadto za błędy w pisowni.
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Ostrzeżenie #1

Jednocześnie zobowiązuję, do przestrzegania Regulaminu Forum w przyszłości.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje laptopa do gier w przedziale cenowym 2500-3000 zł, z preferencjami dotyczącymi pamięci RAM (minimum 4GB), dysku (minimum 500GB), karty graficznej (preferowane GeForce lub Radeon) oraz procesora (sugerowany Intel Core i5 lub i7). W dyskusji podkreślono znaczenie matowej matrycy oraz zwrócono uwagę na przyszłościowe podejście do wyboru komponentów, aby laptop mógł obsługiwać gry przez dłuższy czas. Użytkownicy dzielili się także konkretnym modelem, Lenovo IdeaPad Z710, jako potencjalnym wyborem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA