Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Silnik B&S 650 - nie wchodzi na obroty.

Tłoczu 01 Oct 2014 15:25 3999 7
    Tłoczu
    Level 2  
    Witam. Mam problem z kosiarką al-ko, silnik briggs&stratton 650 series, numer silnika 124102-6489-H1. Kosiarka nie wchodzi na obroty i nierówno pracuje, po zdjęciu filtra powietrza bez zmian, paliwo w zbiorniku jest, poziom oleju prawidłowy. Kiedy psiknę w dolot plakiem kosiarka zaczyna się dławić. Gdzie mam szukać przyczyn usterki?
    User removed account
    Level 1  
    1234
    Level 23  
    Jaki czas posiada Pan ta kosiarkę? Czy to sie stało nagle? Posiada Pan reg. obrotów przy uchwycie? Kosi Pan w ztw. "krzakach".
    Tłoczu
    Level 2  
    Świeca daje iskrę, gaźnik wyczyściłem. Kosiarkę posiadam od trzech lat, od pewnego czasu nie chciała wchodzić na obroty jednak nie było to tak zauważalne i nie przeszkadzało w koszeniu. Mam regulację obrotów w uchwycie, koszę tylko trawnik.
    shinto
    Level 18  
    Kosi pan tylko trawnik. Na którym pewnie są kretowiska? Proszę na początek umyć lub wymienić filtr powietrza. Dalej sprężynki samoregulatora. Najlepiej wymienić bo też tracą sprężystość. Dalej i tu najwięcej pracy. Klin koła zamachowego. Kosiarka jeśli podczas uruchamiania próbuje linką urwać rękę to od razu trzeba sprawdzić klin. Jego ścięcie to przestawiony punkt zapłonu, w efekcie iskra i zapłon mieszanki występuje w złym momencie, tzn. gdy tłok jest przed lub za GMP.
    Tłoczu
    Level 2  
    Kosiarka już działa poprawnie. Dziękuję za pomoc.
    1234
    Level 23  
    Gratulacje, jednak należało by pomóc innym i opisać rozwiązanie....
    Tłoczu
    Level 2  
    Po raz drugi wyczyściłem gaźnik, bardzo dokładnie oraz dokładnie przetarłem papierem ściernym elektrody świecy.