logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szenio Pc 2500 - Błąd Systemu Android 4.1 Jelly Bean

juniord12 01 Paź 2014 16:40 4278 5
REKLAMA
  • #1 14006545
    juniord12
    Poziom 2  
    Witam

Problem jest nastepujący. Tablet po włączeniu próbuje odbudować system co kończy się niepowodzeniem. Android się nie uruchamia. Moje pytanie jest następujące. Czy wie ktoś skąd mogę pobrac Android Jelly Bean 4.1 na Tablet Szenio Pc 2500, zeby wymienic cały system . Bądz jakies inne rozwiązanie na naprawienie tego błędu.. Z góry dziękuje za konstruktywne odpowiedzi :)
  • REKLAMA
  • #2 14006673
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2806
    juniord12 napisał:
    Witam

Problem jest nastepujący. Tablet po włączeniu próbuje odbudować system co kończy się niepowodzeniem. Android się nie uruchamia. Moje pytanie jest następujące. Czy wie ktoś skąd mogę pobrac Android Jelly Bean 4.1 na Tablet Szenio Pc 2500, zeby wymienic cały system . Bądz jakies inne rozwiązanie na naprawienie tego błędu.. Z góry dziękuje za konstruktywne odpowiedzi :)

Google przestał działać ?
    Zacznij od tego:
    http://www.szenio.es/es/soporte
  • REKLAMA
  • #3 14011526
    juniord12
    Poziom 2  
    Dzięki wielkie. faktycznie potrzebne pliki znajdują się na tej stronie.. nie wiem jak to mozliwe ze byłem wczesniej na tej stronie i tego nie widziałem . Teraz narodził się inny problem. Nie moge wgrac androida używając programu "RKBatchTool", bo komputer nie wykrywa tabletu. Prawdopodobnie jest tak dlatego że tablet się nie uruchamia. Nie mogę tez stworzyć bootowalnej Sd używając programu "PhoenixCard", wyskakuje bład "Script NOT found! Please use new version image!". Może i tym razem ktoś przyjdzie z pomocą licze na to :)
  • REKLAMA
  • #4 14017657
    Freddy
    Poziom 43  
    Przecież tam masz też instrukcję obsługi, tak trudno trochę własnej inwencji ?
    -----
    Eeech ... masz tu wolne tłumaczenie instrukcji.
    Cytat:
    1 Rozpakuj pliku
    2 Skopiuj zawartość folderu FirmwareInstall do głównego katalogu pustej karty Micro SD
    3 Podłącz ładowarkę do tabletu.
    4 Włóż kartę Micro SD do gniazda (TF) w tablecie.
    5 Włącz tablet i zaczekaj na rozpoczęcie procesu aktualizacji.
    6 Po zakończeniu instalacji pojawi się komunikat PLEASE REMOVE INSTALLATION MEDIA.
    7 Wyjmij kartę Micro SD - tablet zostanie automatycznie uruchomiony ponownie.
  • REKLAMA
  • #5 14025549
    juniord12
    Poziom 2  
    To już też robiłem ale dalej nie działa..

Eeech i po co to wzdychanie,? czy tak trudno po prostu odpowiedzieć?. To forum jest po to żeby między innymi pomagać innym i szukać pomocy więc nie rozumiem skąd takie podejscie ... wszystko z łaską wielką :D
  • #6 14025580
    Freddy
    Poziom 43  
    Wszyscy chcą gotowca, a nikomu się nie chce szukać.
    Piszesz, że nie możesz nic znaleźć, a nie chce Ci się zerknąć na stronę producenta. Od tego się zaczyna.
    Cytat:
    ... faktycznie potrzebne pliki znajdują się na tej stronie ...

Potem piszesz, że nie wiesz jak to zrobić, również nie chce Ci się zerknąć na stronę producenta.
    Cytat:
    ... Nie moge wgrac androida używając programu "RKBatchTool", bo komputer ...

Teraz masz pretensje, jak Ci się podpowiada co i jak zrobić
    Cytat:
    ... Eeech i po co to wzdychanie,? czy tak trudno po prostu odpowiedzieć?. To forum jest po to żeby między innymi pomagać innym i szukać pomocy więc nie rozumiem skąd takie podejscie ... wszystko z łaską wielką ...

Tu masz dowód na to, że nie czytałeś instrukcji na stonie producenta.
    Cytat:
    ... Nie mogę tez stworzyć bootowalnej Sd używając programu "PhoenixCard" ...
    Kolejny dowód - nie podałeś początku numeru seryjnego.
    Czekasz, aż ktoś to zrobi za Ciebie bo Ci się samemu nie chce nawet 2 minuty poszukać w Google ?

Tak to forum jest po to aby pomagać innym, ale takim którzy wykazują choć minimum dobrych chęci, a nie idą na łatwiznę.
    -----
    "Po co będę szukał, od tego jest elektroda" Ostatnio to powiedzenie jest bardzo modne :!:
REKLAMA