logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo DTH-2881K-100D - Opinie o awaryjności i dostępności części

pio 01 Maj 2005 11:27 1610 9
REKLAMA
  • #1 1452130
    pio
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Proszę Panów, jako fachowców o radę odnośnie w/w odbiornika, a w szczególności marki Daewoo. Swego czasu to mój poprzedni telewizor JVC AV 21 wzbudził żywą dyskusję na temat marki JVC. Do naprawy oddałem go 13.01.2005 r. i do dnia dzisiejszego nie został naprawiony.
    Stoję więc, jako laik przed trudnym wyborem .Z uwagi na fakt, iż każdy telewizor jest w stanie się popsuć ( mój poprzedni miał 3 lata ), iInteresuje mnie łatwość w dostępie do części, awaryjność w/w marki, problemy z serwisem itp. Za opinie będę bardzo wdzięczny.

Zawiedziony na JVC
  • REKLAMA
  • #2 1452251
    ptak74
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Osobiście odradzam zakup DAEWOO co prawda części można nabyć praktycznie w każdym sklepie z częściami RTV ale z doświadczenia wiem że bardzo często wymiana uszkodzonych części niewiele daje tylko trzeba ingerować w jego ustawienia serwisowe a to nie każdy elektronik jeszcze potrafi robić.
    POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #3 1452883
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 270
    Marka badziewna,awaryjny,drogie części zamienne,kiepska jakość obrazu,osobiście polecam markę "LG".
    Pozdrawiam.
  • #4 1454062
    rae0113
    Serwisant RTV
    Ocena: 25
    ptak74 ,bardzo głeboki wywód,tylko nijak tego nie rozumiem.

A tak w ogóle to czepiacie się Daewoo,ale jak kupicie takiego JVC,Hitachi czy Panasonica z bebechami od Daewoo to cmokacie jakie to piękne telewizorki. Daewoo przynajmniej nie winduje cen pod niebiosa,sprzęt jest tani więc jak sie schrzani to i nie szkoda.
  • REKLAMA
  • #5 1454734
    ptak74
    Poziom 16  
    rae0113 jak nie rozumiesz to sobie kup daewoo.
    Telewizory tej firmy moim zdaniem to tani bubel i nie warto tego kupować.
  • REKLAMA
  • #6 1455621
    pio
    Poziom 11  
    Dzięki za odpowiedzi. Sprawa Daewoo zamknięta. Mam w takim razie na oku inny telewizor :
    SHARP 28LF96EC panoramiczny 100 Hz. Proszę o poradę .
  • #7 1456036
    rae0113
    Serwisant RTV
    Ocena: 25
    ptak74 - jak serwisant nie umie "ingerować w ustawienia serwisowe" to chyba czas już zwijać biznes.A zwykły użytkownik to kategorycznie nie powinien.Tylko jestem ciekaw, po co w nowym Daewoo trzeba wchodzić w serwis?
    A sharpa jasne kupuj-jak lubisz rozpadówkę to jak najbardziej.Po pół roku tranzystory same Ci się odkleją od płyty :)
  • #8 1456072
    pio
    Poziom 11  
    Więc jaki? LG? Sypcie przykładami to może wtedy do czegoś dojdę.
  • #9 1457392
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 270
    Kup "LG',na pewno będziesz zadowolony,radzi Ci praktyk.
    Pozdrawiam.
  • #10 1457748
    ptak74
    Poziom 16  
    Zdecydowanie LG stosunkowo tani i dobry.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy awaryjności i dostępności części do telewizora Daewoo DTH-2881K-100D. Użytkownicy odradzają zakup tej marki ze względu na wysoką awaryjność, konieczność ingerencji w ustawienia serwisowe podczas napraw, co wymaga specjalistycznej wiedzy, oraz stosunkowo drogie części zamienne. Pomimo łatwej dostępności części w sklepach RTV, wymiana samych elementów często nie rozwiązuje problemów. Krytykowana jest również jakość obrazu. Wskazywane są alternatywy, głównie marka LG, uznawana za stosunkowo tanią i niezawodną. Pojawiła się także wzmianka o modelu SHARP 28LF96EC 100 Hz, jednak z negatywną opinią dotyczącą trwałości tranzystorów. Ogólnie Daewoo jest postrzegane jako marka oferująca tanie, ale mało trwałe urządzenia, co może być akceptowalne ze względu na niską cenę, lecz nie rekomendowane dla użytkowników oczekujących niezawodności i łatwości serwisu.
REKLAMA