logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N8 - Gdzie kupić nową baterię BL-4D? Oryginał czy zamiennik?

cyfu 03 Paź 2014 20:23 5946 9
  • #1 14012285
    cyfu
    Poziom 8  
    Ocena: 20
    Witam.

Zamieżam kupić nową baterie do mojej starej Nokii N8.
    Symbol to BL-4D

I teraz pytania.
    Gdzie kupić?
    Na allegro są rożne ceny tych niby oryginalnych i oryginalnych firmy nokia.
    Jak bym miał zamiar kupować na allegro taką baterie to w blistrze czy bez.
    Czy lepiej kupić innej firmy np. ANDIDA czy M-LIFE.
    I ta pojemność czy ona może być większa np. 1500mAh?

Proszę o pomoc w wyborze.

Pozdrawiam.
  • #2 14013563
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 551
    Tutaj kup Link
  • Pomocny post
    #3 14013568
    elemen_th
    Poziom 29  
    Ocena: 181
    Kup zamiennik jakiś firmowy, ich nie podrabiają :) Większość "oryginałów" z allegro to podróbki gorszej jakości niż zamienniki za 10zł.

Kolego grubas nie wiem jak Ty ale ja się już wiele razy naciąłem na podróbki baterii z magbossa, najgorzej, że cena nie zwiastowała takiej "miłej" niespodzianki.
  • #4 14013781
    cyfu
    Poziom 8  
    Dziękuje za wypowiedz.

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tych baterii oryginalnych Nokii tych w opakowaniu (Blister).
    Czy te opakowania też mogą być podrobione? Bo na allegro są rożne te opakowania białe lub niebieskie. A w środku są baterie z hologramem lub bez. I są rożne ceny.

Raz już kupiłem taką baterie bez blistra (niby oryginalna) i musiałem zwrócić. Bo nie chciała się ładować.
  • Pomocny post
    #5 14013816
    elemen_th
    Poziom 29  
    Oryginalna ma granatowy blister, bateria jest bez hologramu, w środku karteczka, nie da się wyjąć baterii bez rozrywania blistra.

Powinno to wyglądać tak:
    http://aktel.pl/oryginalne/26-nokia-bl-4d.html
  • #6 14124277
    Morpheus_x
    Poziom 1  
    To ja może dołożę swoje 3 grosze.
    Mam podobny problem z nową baterią do N8.
    Kupiłem "oryginał" z allegro za 19 zł z dostawą - tragicznie mała pojemność : naładowana do pełna wytrzymuje około 10-12 godzin czuwania, a po godzinie z włączonym gps i odtwarzaczem muzyki (bieganie) włącza się tryb awaryjny...
    Nie zamierzam ryzykować innego "oryginału". Pozostaje więc firmowy zamiennik. Dostępne są:
    - Andida
    - Maxlife
    - Maxximus
    - Atx platinium
    - Forever
    - Blue Star
    - Maxpower

wszystkie w podobnych cenach ~20 zł i pojemnościach 1450-1500 mAh (wyjątkiem Blue star który podaje 950mah - oryginał bl-4d ma 1200mAh)

Macie jakieś doświadczenia z ww. markami? Którąś warto polecić?

Pozdrawiam wszystkich.
  • #7 14124309
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Kup baterię ATX, z miesiąc temu zakładałem klientowi właśnie do N8 i jest zadowolony.
  • #8 14124456
    elemen_th
    Poziom 29  
    Ja sprzedaję ATX i BlueStar i bardzo mało reklamacji.
  • #9 14125122
    cyfu
    Poziom 8  
    Nie kupuj Maxpower reklamują ze ma 1500mAh a to jest nie prawda kupiłem ja i ma 677mAh.
    I działa mi 3 dni. Nie reklamowałem juz bo mi popsuły nerwy wcześniejsze baterie.
    Też się nadziałem na te tanie niby oryginalne kupiłem jedna i była wadliwa nie chciała się ładować gość przysłał mi drugą tez była wadliwa oddałem te baterie i zwrócono mi kasę.
  • #10 16067326
    Prof. SpecMiernik
    Poziom 27  
    Ocena: 185
    Wiem, że temat toczył się dość dawno ale muszę wymienić baterię w mojej N8.
    Rodzajów baterii, opinii jak psów.
    Pytanie co kupić bo po 2 latach rynek na pewno się zmienił......

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje nowej baterii do Nokii N8, model BL-4D, i zastanawia się nad zakupem oryginalnej lub zamiennika. Wskazówki dotyczące zakupu sugerują, aby unikać "oryginalnych" baterii z Allegro, które często są podróbkami. Zaleca się wybór zamienników od renomowanych producentów, takich jak Andida, ATX, Maxlife, Maxximus, Forever, Blue Star i Maxpower, które oferują pojemności w zakresie 1450-1500 mAh. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, wskazując na problemy z jakością niektórych baterii, w tym Maxpower, która nie spełnia deklarowanej pojemności. Oryginalne baterie powinny być w granatowym blistrze, a ich autentyczność można potwierdzić brakiem hologramu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA