logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] SAECO Primea pokrywa multizaworu lub wielozawór

jurcuss 04 Paź 2014 10:05 5394 7
REKLAMA
  • #1 14013309
    jurcuss
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Kupię górną pokrywę wielozaworu (z 5 króćcami), lub cały zawór saeco primea.
    Pozdrawiam Jurek
    Załączniki:
    • [Kupię] SAECO Primea pokrywa multizaworu lub wielozawór obudowa.jpg (36.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 14081419
    szatynek
    Poziom 2  
    Witam, posiadam taki element, gdyż ostatnio wymieniałem w swoim ekspresie cały multizawór. W moim doszło do rozszczelnienia i woda zalewała tryby w obudowie nad silnikiem i wytarły się zębatki, stąd wymieniłem całość, ale z chęcią pozbędę się starych elementów. Także jeśli nadal jesteś zainteresowany, to zaproponuj cenę a myślę, że się dogadamy:) fotki posiadanych elementów

Pozdrawiam
    Łukasz

[Kupię] SAECO Primea pokrywa multizaworu lub wielozawór [Kupię] SAECO Primea pokrywa multizaworu lub wielozawór [Kupię] SAECO Primea pokrywa multizaworu lub wielozawór [Kupię] SAECO Primea pokrywa multizaworu lub wielozawór [Kupię] SAECO Primea pokrywa multizaworu lub wielozawór [Kupię] SAECO Primea pokrywa multizaworu lub wielozawór
  • REKLAMA
  • #3 14126828
    jurcuss
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam! Górną pokrywę już mam.
    Ale teraz niestety woda zaczyna kapać ze środka zaworu podczas robienia kawy (posiadam zużyte ceramiczne talerzyki).
    Jeżeli z twojego wydostawała się woda ze środka zaworu i zalewała napęd z silnikiem to też masz zużyte ceramiczne talerzyki.
    Pozdrawiam
    Jurek
  • REKLAMA
  • #4 14127761
    szatynek
    Poziom 2  
    Dokładnie tak

Pozdrawiam
    Łukasz
  • REKLAMA
  • #5 14362711
    dol123
    Poziom 2  
    Jeżeli oferta aktualna prosiłbym o info na PW
  • #6 14369878
    szatynek
    Poziom 2  
    Uprzedzając ewentualne zapytania w przyszłości, informuję, że nie posiadam już elementów ze zdjęć:)
  • #8 21058380
    TATA77
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Najczęściej multizawòr przecieka z powodu mikro pęknięć w górnej przykrywie, ja poradziłem sobie z tym problem zakrywając ją blachą uszczelnioną gumową uszczelką. Przykręciłem ją wykorzystując dwa otwory montażowe zaworu. I działa 😄

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje górnej pokrywy wielozaworu (z 5 króćcami) lub całego zaworu do ekspresu Saeco Primea. Odpowiadający oferuje posiadany element, który wymienił z powodu rozszczelnienia, co prowadziło do zalania trybów. Użytkownik informuje, że już ma pokrywę, ale ma problem z przeciekającym zaworem, co może być spowodowane zużytymi ceramicznymi talerzykami. Inny uczestnik dyskusji sugeruje, że przecieki mogą być spowodowane mikro pęknięciami w górnej pokrywie i proponuje rozwiązanie polegające na zakryciu jej blachą z gumową uszczelką.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA