logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Ariston LFT116A - Spalona elektroblokada Metalflex MS 385, co kupić?

kamilowski81 05 Paź 2014 22:01 3189 3
REKLAMA
  • #1 14018135
    kamilowski81
    Poziom 2  
    Witam. Mam byćmoże banalne pytanie. Ze zmywarki jakiś czas śmierdziało palonym plastikiem pewnego razu przestała pompować wodę. Rozkręciłem drzwi(wczesniej to robiłem jak się zawiesił zamek więc wiedziałem co i jak). Spalenizna wydobywała się z tego czegoś do czego wchodzą styki elektroblokady Metalflex MS 385. Nie wiem jak się to nazywa więc nie wiem co zamówić/kupić w sklepie i czy można to czymś zastąpić jeżeli nie będzie dostępne. Czy możecie mnie oświecić? Bardzo dziękuję z góry za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 14018314
    KMal
    Poziom 34  
    Ocena: 1434
    Witam.
    Prawdopodobnie chodzi Ci o to (rys 1 i 2): (nie przejmuj się, że widzisz tam Indesit - to jest to samo -pasuje). http://north.pl/karta/zamek-drzwi-do-zmywarki-indesit-c00274116,729-KL-3778.html
    Zmywarka Ariston LFT116A - Spalona elektroblokada Metalflex MS 385, co kupić? Zmywarka Ariston LFT116A - Spalona elektroblokada Metalflex MS 385, co kupić?

Jeżeli chodzi Ci o sam zamek z krańcówką (rys. 3) to: Zmywarka Ariston LFT116A - Spalona elektroblokada Metalflex MS 385, co kupić?
    http://north.pl/karta/zamek-drzwi-do-zmywarki,706-VX-2293.html

Możesz szukać taniej -masz tam numery katalogowe.
  • REKLAMA
  • #3 14040945
    kamilowski81
    Poziom 2  
    Siema!
    Przepraszam, że tak długo ale nie dałem rady wcześniej(wyjazd służbowy). Niestety nie chodzi mi o zamek oraz elektroblokadę tylko o tę plastikową część(białą) w którą z jednej strony wchodzą kabelki a z drugiej styki od elektroblokady, która na załączonych zdjęciach odróżnia się kolorem od szarego zamka bo jest brązowa. Na tę część kapała woda z powodu pękniętej plastikowej obudowy drzwi i pewnie powodowała zwarcie w wyniku którego część się przepaliła tylko nie wiem jak się nazywa i nie wiem co zamówić.
    Dzięki za pomoc
  • #4 14080274
    kamilowski81
    Poziom 2  
    Ta część o którą mi chodziło to był plastikowy konektor, który się przepalił ponieważ nad powyżej w obudowie nad nim było pęknięcie i pewnie kapiąca woda powodowała jakieś zwarcie. Zastąpiłem go konektorami zwykłymi z marketu budowlanego. Zmywarka działa ale jest z nią problem i proszę Was o pomoc. Nie wiem czy jakieś zwarcie poszło po niej od tego konektora czy to wina elektroblokady, ale ona jakby skraca każdy program i nie doprowadza go do końca. Najdłuższy program który powinien trwać 1h 54 m ona teraz robi w 30 min. Niby program "Rapid" działa cały bo jest płukanie, grzanie suszenie, ale dzisiaj po otwarciu zobaczyłem na dnie pianę. mam wrażenie, że ona omija jakieś etapy poszczególnych programów. Może ktoś z Was się z tym spotkał i może mi pomóc zanim zawezwę fachmana od zmywarek. Będę na prawdę bardzo wdzięczny. Dzięki
REKLAMA