logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool - Zmywarka DWH M00 Awaria zmiennego systemu zmywania

pawel12 06 Paź 2014 21:32 1266 7
REKLAMA
  • #1 14020870
    pawel12
    Poziom 19  
    Ocena: 207
    Witam. Dokładnie jak w temacie . Po ok.30 -40 minutach przerywa program .
    Miga lampka 65 stopni i pali się na stałe lampka 70 stopni.
    W instrukcji jest taki właśnie opis -Awaria zmiennego systemu zmywania.
    Czy to dotyczy rozdzielacza strumienia wody na poszczególne śmigła i jego mikrostyków? Może ktoś rozjaśni bardziej szczegółowo.
  • REKLAMA
  • #2 17397662
    Foroludus
    Poziom 8  
    Miałem podobny przypadek, a powodem był brak zasilania silnika rozdzielacza. Przyczyna to uszkodzony element w module, nie wiem czy to tranzystor czy triak - symbol Z7S f817 (środkowy na zdjęciu).
    Whirlpool - Zmywarka DWH M00 Awaria zmiennego systemu zmywania
  • REKLAMA
  • #3 17398177
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6903
    Tylko triaki same z siebie się nie uszkadzają... trzeba sie przyjrzeć rozdzielaczowi wody.
  • #4 17400717
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17400823
    Foroludus
    Poziom 8  
    Macie rację. Tymczasowo rozdzielacz podłączyłem do przewodów zasilających pompę myjącą. Zmywarka chodzi, ale z rozdzielacza kąpie woda. Tem simering, o którym mowa można wymienić?
  • REKLAMA
  • #6 17400847
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 17402510
    Foroludus
    Poziom 8  
    Napęd działa. Rozdzielacz wyciągnąłem i sprawdziłem. Na norcie sprawdziłem i jest cały rozdzielacz. Czy można wymienić sam simering? Jeśli tak to jaki rozmiar/nr serwisowy części?
  • #8 17402661
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zmywarką Whirlpool DWH M00, która przerywa program po 30-40 minutach, sygnalizując awarię zmiennego systemu zmywania. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym uszkodzenie elementu w module zasilającym silnik rozdzielacza, co może być spowodowane uszkodzeniem Siemeringa. Użytkownicy podają, że rozdzielacz można podłączyć do przewodów zasilających pompę myjącą, co pozwala na tymczasowe działanie zmywarki, ale może prowadzić do wycieków wody. Wymiana Siemeringa jest możliwa, a użytkownicy oferują pomoc w znalezieniu odpowiednich części zamiennych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA