Witam potrzebuje pomocy w dość nietypowym temacie. Mianowicie. Niedawno pobudowałem przechowalnie z płyty styropianowej na przechowywanie drzewek w zimie z odkrytym korzeniem. W przechowalni z jednej strony jest wentylator kanałowy który tłoczy powietrze do środka a na ścianie jest drugi który będzie wyciągał powietrze. A problem polega na tym ze potrzebuje aby w przechowalni w zimie było około zera (0 stopni C). Mój znajomy ma tak zrobione na tej zasadzie ze ma sterownik temperatury jakiś zamontowany w przechowalni i 2 czujniki temperatury jeden na zewnątrz drugi w środku. Jeśli temperatura w przechowalni wzrośnie powyżej zera to wentylatory się włączą i naciągną do komory mroźnego powietrza i jak temperatura w środku dojdzie znów do zera to się wyłączą i tak cały czas. Mój znajomy tak ma i się sprawdza lecz jemu to ktoś podłączał to z warszawy i rzekomo wziął za to 5 tyś zł bo do sterownika temperatury musiał niby jakiś program wgrywać. Mnie się wydaje ze z waszą pomocą bym to sam zrobił bo jestem dość kumaty. U znajomego jest zamontowany sterownik podobny do regulator-temperatury-rtm-30-zamel jest on na allegro lecz nie mogę wstawić linka Proszę jeśli ktoś wie jak to zrobić to będę wdzięczny za pomoc i na pewno się odwdzięczę. Pozdrawiam.