niestety nie znam producenta tej przejściówki (nie mam orginalnego opakowanika ana samym kablu nic nie pisze:(, natomiast działam na systemie windows XP
Mam w laptopie 3x usb a nie mam coma, wszystkie porty działają!!. Jak podpinam tą przejściówke system szuka sterowików. Probowałem z płyty instalacyjnej winXp ale nie znlazł:/
✨ Użytkownik posiada przejściówkę USB->COM bez informacji o producencie i potrzebuje sterowników do systemu Windows XP. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie, czy porty USB są aktywne w BIOS-ie oraz czy urządzenie jest podłączone z odpowiednim sprzętem, ponieważ sam kabel może nie być wykrywany poprawnie. Zaproponowano pobranie sterowników z linku do sterowników U232 firmy MCT oraz wskazano, że jeśli w przejściówce znajduje się układ PL2303, to odpowiednie sterowniki są dostępne i sprawdzone. Zalecano także rozebranie przejściówki w celu identyfikacji scalaka. Udostępniono również manual i sterowniki na prywatną wiadomość. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.