logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Saeco Odea Giro - Zapycha się wylot kawy z młynka, co robić?

ronuch 23 Paź 2014 15:54 4584 4
REKLAMA
  • #1 14066439
    ronuch
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam!
    Mam problem z ekspresem Saeco odea giro. Ekspres nie mieli kawy. Sam młynek działa prawidłowo tylko zapycha się wylot kawy z młynka. Problem pojawił się już drugi raz. Za pierwszym razem myślałem że to przypadek - rozebrałem młynek, wyczyściłem i był spokój do dziś. Na szybko sprawdziłem i znowu zatkany młynek. Co jest powodem takiego zapychania?
    Ekspres jest mojej mamy ale ja mam prawie taki sam (Saeco odea giro plus) i w moim nie ma takiego problemu a używamy takiej samej kawy Lavazza Crema e Aroma. Proszę o jakieś rady.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14564023
    walsa
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Też tak miałem. Okazało się że, mojej pani nie chciało się wyciągać zasobnika wody i nalewała dzbankiem wodę do zasobnika w ekspresie. Trochę rozlała, i zmoczyła ziarna. Skutek był taki jak u Ciebie. Kawa się zapychała.
    :-?
  • REKLAMA
  • #3 14566815
    ronuch
    Poziom 11  
    Witam! Niestety u mojej mamy taka sytuacja nie ma miejsca. Jak na razie jeszcze się nie zapchał ale to chyba tylko kwestia czasu. pozdro
  • REKLAMA
  • #4 14567310
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3325
    Szukaj winowajcy w postaci wilgoci/wody

Owa usterka występuję, jak kolega wyżej napisał.. Po zmoczeniu / zawilgoceniu kawy..
    Może gdzieś delikatnie pryska wodą ?
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #5 14577623
    ronuch
    Poziom 11  
    Chyba już wiem. Na górze lejka do którego sypie się kawa jest taki gumowy wylot który wychodzi szczelina na górnej pokrywie ekspresu. Ten wylot nie był założony na szczelinę przy składaniu obudowy i para z bloku zaparzającego zbierała się chyba w lejku kawy i samym młynku. zobaczymy czy moja teoria jest prawidłowa :)
REKLAMA