logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor Hanspree 24'' traci się sygnał po otwarciu okna w innym pomieszczeniu

banysiowie 27 Paź 2014 17:30 1638 6
REKLAMA
  • #1 14078875
    banysiowie
    Poziom 9  
    Witam
    Mam problem z telewizorem Hanspree.
    Jakiś czas temu zakupiliśmy to cacko 24'' z wbudowanym dekoderem. Z początku wszystko było cacy ale po jakimś czasie niestety zauważyliśmy że jak otworzymy okno w kuchni to traci się sygnał. Antena jest pokojowa. W poprzednim telewizorze nie mieliśmy takich cudów. Telewizor stoi w pokoju czyli pomieszczeniu graniczącym z kuchnią. Telewizor stoi na ścianie na przeciwko okna.
    Czy ktoś może wskazać co z tym zrobić - wkurza to nas bo palimy tylko w oknie i co idziemy zapalić do okna w kuchni albo w lato chcielibyśmy go otworzyć na cały dzień, nie ma jak oglądać telewizji.

Regulamin pkt 3.1.15.
    Zalecenia w dziale : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2212466.html.
    Więcej informacji o nadajnikach, samej antenie i poziomu sygnału w jego jakości (na pasku dekodera/TV) oraz własnej lokalizacji.

[SP5ANJ]
  • REKLAMA
  • #2 14078930
    noak
    Poziom 20  
    Ocena: 87
    Zmienić antenę pokojową na dobrą np.KORONA.
    Jeszcze lepiej antena zewnętrzna.
  • REKLAMA
  • #3 14079015
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5384
    banysiowie napisał:
    Czy ktoś może wskazać co z tym zrobić

Tylko co Ci poradzić, jak nic nie piszesz o nadajniku z jakiego korzystasz, blok, własny dom, jesteście na górce, w dołku?.
  • REKLAMA
  • #4 14079725
    maksar
    Poziom 34  
    Ocena: 1029
    noak napisał:
    na dobrą np.KORONA.

Ty wiesz o czym piszesz?
  • #5 14079833
    banysiowie
    Poziom 9  
    Dom to kamienica.
    Nic się takiego nie zmieniło. Antena jest sprawna bo spokojnie odbiera dopóki nie otworzę okna. Na uchylnym okno może być tylko nie otwarte bo wtedy sygnał się traci. Nadajnik nie jest blisko - ja jestem z Katowic i najbliższy nadajnik jest w Mysłowicach, ale skoro antena odbiera przy zamkniętym oknie to dlaczego przy otwartym nie może?

Dodano po 3 [minuty]:

maksar napisał:
    noak napisał:
    na dobrą np.KORONA.

Ty wiesz o czym piszesz?

Koronoa to może rzeczywiście nie najlepszy pomysł. Zresztą miałam przez chwilkę inną antenę i tak samo było. No i co tu zrobić. Coś sygnał zakłóca? tylko co ?
  • REKLAMA
  • #6 14080354
    noak
    Poziom 20  
    Ocena: 87
    Do maksar.
    Ja wiem co piszę w porównaniu do Ciebie,bo chyba nie wiesz jak sprawuje się ta antena. Problem to cena,ale za jakość trzeba zapłacić.
  • #7 14080393
    SP5ANJ
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 655
    Witam.

Widzę, że z tego nic nie będzie. :!:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2920142.html#14078875

banysiowie napisał:
    Dom to kamienica.

Cytat:
    Nadajnik mam kawałek drogi

Piękne wyjaśnienia w myśl regulaminu pkt 3.1.15.

Cytat:
    Dla wyjaśnienia okna są nowe.

Tutaj nawet nie potrafię przytoczyć pkt regulaminowego i pozwolę sobie tylko na :
    :D :D :D

Proszę poprzez edycję poprzednich postów - poprawić i dopisać - brakujące informacje wg zaleceń w dziale. :!:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2212466.html

Temat czasowo ZAMYKAM.

Pozdrawiam.

PS. Po poprawieniu i dopisaniu ważnych informacji, proszę o info na PW w celu odblokowania (z podaniem linku do tematu).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Hanspree 24'', który traci sygnał telewizyjny po otwarciu okna w kuchni, mimo że antena pokojowa działa poprawnie przy zamkniętym oknie. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym zmiana anteny na model zewnętrzny, co może poprawić jakość sygnału. Użytkownik zauważa, że problem występuje mimo sprawności anteny, a nadajnik znajduje się w Mysłowicach, co może wpływać na odbiór. Dyskusja wskazuje na potrzebę dalszej analizy zakłóceń sygnału.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA