Siemka chodze do 2 klasy technikum elektrycznego i mam małe pytanie czy mógłby ktoś narysować mi schemat montażowy tego schematu ideowego?
Próbowałem sam kilka razy ale nauczyciel zawsze mówił że źle z góry dzięki
Siemka, siemka...
Najpierw ten schemat narysuj prawidłowo.
Pomieszane oświetlenie z gniazdami, nieprawidłowa ilość przewodów, żarówka nad gniazdem świeci cały czas.
Nie wspomnę o zabezpieczeniach i braku RCD dla gniazd.
Ano po to że nawet jak zły schemat to możesz belfrowi zrobić dobry chyba że sam nie umiesz myśleć lub masz nauczyciela idiotę :/ ten schemat hmm szkoda słów.
To nie jest schemat ideowy ! To jednokreskówka = nazywa się schemat jednokreskowy.
Jednokreskówka to taki rysunek ogólny przedstawiający co jest w instalacji.
Schemat montażowy - ważne co belfer przez to rozumie.
Jaki nauczyciel taki schemat. Brak określenia zasilania, międzyfazowe? Nagle pojawia się PE, którego nie ma. Skoro jedno kreskówka jest z błędami to i montażowy musi je mieć. Nauczyciel pewnie około 30-stki, bo starszy belfer by się wstydził takie coś narysować.
✨ Użytkownik, uczący się w 2 klasie technikum elektrycznego, prosi o pomoc w narysowaniu schematu montażowego na podstawie schematu ideowego, który otrzymał od nauczyciela. Otrzymuje krytyczne uwagi dotyczące błędów w schemacie ideowym, takich jak pomieszanie oświetlenia z gniazdami, brak zabezpieczeń oraz nieprawidłowa ilość przewodów. Użytkownicy forum sugerują, że nawet zły schemat może być użyty do nauki, a poprawne narysowanie schematu montażowego jest kluczowe dla zrozumienia instalacji. Wskazują również na różnicę między schematem ideowym a jednokreskowym, podkreślając, że błędy w schemacie ideowym mogą wpływać na schemat montażowy. Wygenerowane przez model językowy.