logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Demontaż multizaworu w ekspresie Saeco Primea Touch Cap. jak? Prosze !

suzibandit 10 Lis 2014 10:01 2445 2
REKLAMA
  • #1 14117703
    suzibandit
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Prosze o poradę w jaki sposób dobrać się do multizaworu i go zdemontowac w Saeco Primea Touch Cap. ? Wyczerpaly mi się pomysly. Rozkrecilem niemal caly ekspres mi.in oba boczki i przód z lewej str. widze multizawor ale za chiny nie wiem jak go wyjąć.
    Czy mozna to zrobić od gory, ale wtedy na drodze jest płytka z układami a może jeszcze inaczej ? Bede wdzieczny za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 14132384
    Kris1809
    Poziom 14  
    Ocena: 134
    Witam Serdecznie. Do rozebrania i dobranie się do Multizaworu w tym ekspresie czeka Pana długa droga.
  • #3 14143170
    suzibandit
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Ta metoda pomogla. Dziekuje.
    Multizwor wyjety i naprawiony ekspres znów robi kawe.
    Wymieniona została PRZEKŁADNIA TRYBÓW - koszt 80 zł. Stara byla mocna zalana i zacinala się.
    Wiem, ze to moze nie wystarczyc i za kilka miesiecy mutlizwor znow ja zaleje.
    Cos $ za cos $

Cytuje ..." Wyciągasz moduł zaparzacza. Następnie na bocznej ścianie za zaparzaczem widzisz palec zaparzacza oraz wieloklin napędu zaparzacza. Te dwa elementy przykryte są zaślepką. Odkręcasz ją (trzy śruby torx). Po wyciągnięciu plastikowej zaślepki ukazuje się cały palec zaparzacza. Odkręcasz go (2 śruby krzyżak) i wyciągasz. Uważaj na dwa małe oringi czerwone. Już możesz wysunąć grzałki razem z multizaworem."
REKLAMA