logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sprężarka pompuje tylko do 3 atm - co może być przyczyną?

M.Sprinter 10 Lis 2014 21:42 5535 7
REKLAMA
  • #1 14119761
    M.Sprinter
    Poziom 10  
    Ocena: 97
    Witam.
    Posiadam sprężarkę jak na foto.
    Sprężarka pompuje tylko do 3 atm. i pracuje dalej ale ciśnienie nie wzrasta.
    Zawór zwrotny sprawdzony. Głowica rozkręcana ze 3 razy. Wszystko w bdb stanie. Zawory - blaszki i ich gniazda też jak nowe. Ma ktoś jakiś pomysł czemu nie pompuje do 10 Atm. Pierścienie na tłokach też ok.
    Sprężarka pompuje tylko do 3 atm - co może być przyczyną? Sprężarka pompuje tylko do 3 atm - co może być przyczyną? Sprężarka pompuje tylko do 3 atm - co może być przyczyną?
  • REKLAMA
  • #2 14119844
    wojta1s
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Jak długo ją posiadasz? Jeżeli stan taki jak na foto to znaczy nówka, a wtedy reklamacja.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14120362
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 14120378
    M.Sprinter
    Poziom 10  
    Ocena: 97
    O reklamacji można zapomnieć. Kupiony z wystawek w niemczech. Ma może 2 miesiące wygląda jak nówka.
    Kolego niewolno2 ten element który zaznaczyłeś na zdjęciu nie ma wpływu na pompowanie powietrza przez sprężarkę.
    Jak ją przywiozłem miała podwójny stan oleju, musiałem połowę zlać.
    Jeżeli chodzi o pierścienie to wlewałem do cylindra na tłoki paliwo i ono nie ubywało co wskazuje na szczelność tłoków i pierścieni.
  • REKLAMA
  • #6 14121048
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 14121085
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6348
    Skoro wygląda jak nowa, a wylądowała na wystawkach, to znaczy że warta tyle ile waży w skupie. Albo nieszczelna na tłoku, albo zaworki. Nie ma innej możliwości.
  • #8 14207495
    marniu
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    Posiadam taką samą , problem ten sam tylko u mnie pompowała do 2at i silnik buczał , winny był pierścień
    przeznaczyłem już dawno na żyletki , niestety chinszczyzna

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z sprężarką, która pompuje tylko do 3 atm, mimo że zawór zwrotny i głowica są w dobrym stanie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne przyczyny, takie jak nieszczelność na tłoku, uszkodzone zawory, lub otwierający się zawór bezpieczeństwa. Wskazano również na możliwość zużycia pierścieni tłokowych, co jest typowe dla tańszych modeli. Użytkownik potwierdza, że sprężarka wygląda jak nowa, ale została zakupiona z wystawki, co może sugerować problemy z jakością.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA