logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo y50-70 wymiana karty wi-fi na Intel Dual Band Wireless-AC 7260 2x2 AC+BT

kondziosz91 11 Lis 2014 17:23 5478 1
REKLAMA
  • #1 14121988
    kondziosz91
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    To mój pierwszy post także jeśli coś pochrzanie to proszę o wyrozumiałość.

Mianowicie rozchodzi mi się o to że zakupiłem laptopa Lenovo y50-70, ale niestety jest tam karta sieci bezprzewodowej firmy Realtek, która nie obsługuje technologii Wi-Di.

Jutro przychodzi mi już karta z Intela (KARTA WI-FI INTEL DB WIRELESS-AC 7260 2x2 AC+BT M.2) która tą że funkcje obsługuje.

Jeśli chodzi o gniazdo i ilość wejść na anteny to oczywiście wszystko zgadza się z moją dotychczasową. Nawet ta karta jest polecana przez lenovo na ich tzw. whiteliscie.

Jednakże z tego co wiem prócz rodzaju karty musi sie zgadzać również numer FRU karty ( w co wątpie żebym akurat trafil) bo inaczej bios ją zablokuje i nie będzie można z niej korzystać.

Moje zapytanie jest więc takie:
    Czy ktoś już coś takie robił w tym modelu i ewentualnie z jakim skutkiem?
    Czy ktoś modyfikował biosa tak aby usunąć whiteliste lenovo i wie jak to robić?

Bardzo proszę o pomoc.

Czytałem trochę o tym na anglojęzycznej stronie bios mods:
    Gdy wpiszemy w google to: "Thread-WORKING-Y50-70-9ECN30WW-V1-13-whitelist-remove" , to pierwsza strona,
    ale nie bardzo mogę się w tym wszystkim połapać.

Gdyby ktoś wiedział jak zrobić żeby ta karta wi-fi bezproblemowo odpaliła w moim lenovo byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 14151603
    kondziosz91
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam ponownie.

Gdyby ktoś miał ten sam problem to proszę pisać.

Mi udało się już go rozwiązać.

Pozdrawiam!
REKLAMA