Tak.Najpierw pytasz jak sprawdzic,a potem piszesz,ze tyle to ty tez wiesz(jak wiesz to po co pytasz?),to ja nie wiem co ty wiesz ,a czego nie najlepiej to sam poczytaj.Pozdro...
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Wiem do jakiego przedziału należy wartość napięcia. Ale jak zmienia sie podczas pracy silnika to NIE.
Mimo to dzięki za linki. Pozdro.
Sonda powinna czały czas "pracować", na wolnych obrotach powinno napięcie na niej pływac cały czas w zakresie 0-1V ( dla sondy 5V od 0-5V)
Szybkość zmian napięcia jest uzależniona od wielu czynników, między innymi od stanu sondy. Jak dodajesz gazu - napięcie powinno na moment wzrosnąć (czas reakcji sondy nie jest krytyczny) a potem jak utrzymasz obroty - znowy zaczyna pływać w pełnum zakresie regulacji (zazwyczaj znacznie szybciej niż na wolnych obrotach)
nie potrzebujesz tej kolorowej zabawki zwanej testerem, miernik cyfrowy bardzo dobrze zczytuje to napięcie, porównywałem z odczytem na komputerze. Na sprawnym układzie napięcie powinno być stabilne dla wolnych obrotów(0,4-0,5V(benzyna) i zmieniać się po dodaniu gazu do 0,9V(bogata mieszanka). Dla gazu na wolnych obrotach jes to ~0,1V .
✨ Sondę lambda można samodzielnie sprawdzić mierząc napięcie na przewodzie sterującym, które powinno oscylować w zakresie 0,1V-1,1V (dla sondy 5V odpowiednio 0-5V). Napięcie to nie jest stałe, lecz powinno dynamicznie zmieniać się podczas pracy silnika, szczególnie przy dodawaniu gazu – wtedy następuje chwilowy wzrost napięcia, po czym powinno ono ponownie oscylować w pełnym zakresie. Na wolnych obrotach napięcie powinno pływać w zakresie około 0-1V (benzyna: stabilnie 0,4-0,5V, przy bogatej mieszance do 0,9V; gaz: około 0,1V). Do pomiaru można użyć prostego testera z diodami LED, który pokazuje zmiany napięcia jako wędrujący punkt świetlny, lub cyfrowego miernika, który dobrze odczytuje napięcie i jest porównywalny z odczytem komputerowym. Szybkość zmian napięcia zależy od stanu sondy i warunków pracy silnika. Przydatne są również dostępne w sieci poradniki i schematy do budowy testera sondy lambda.