logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

vaillant turbotec pro - Stukanie podczas pracy - ogrzewanie i ciepla woda

michalmotyka 26 Lis 2014 23:10 2826 5
REKLAMA
  • #1 14168915
    michalmotyka
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    Podaczas pracy piec zachowuje sie glosno - sa stukania, nieregularna praca.

Podaczas grzania wody dochodzi do systematycznych trzasków, uderzen z pieca - nie wiem co moze byc przyczyna...

Podaczs pracy na ogrzewaniu rowniez jest problem - takie same trzaski i glosna praca.

Prosze o rade - jesli beda potrzebne jescze jakies informace ode mnie to postaram sie dokladnie odpisac w miare mojej wiedzy.

dziekuje za pomoc i wskazowki jak to naprawic malym kosztem i we wlasnym zakresie.
  • REKLAMA
  • #2 14169237
    mauri_b
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 529
    Może pompa stuka? Jakiej częstotliwości to są stuki? Czy są równomierne czy przypadkowe? Czy są zależne od temperatury w kotle?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14169660
    michalmotyka
    Poziom 2  
    Witam dziękuje za szybkie odpowiedzi.
    Jesli chodzi o czestoliwosc stuków puków to jest to nieregularne stukania - nie ma wplywy na to temperatura ustawiona na piecu.

Jesli chodzi o płukanie w jaki sposób to zrobić ? jestem laikiem w tym temacie. A probowalem szukac tego na forum i nie znalazlem dlatego moje pytanie
  • REKLAMA
  • #5 14170018
    irus.m
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 453
    michalmotyka napisał:
    .....................................................
    Jesli chodzi o płukanie w jaki sposób to zrobić ? jestem laikiem w tym temacie. A probowalem szukac tego na forum i nie znalazlem dlatego moje pytanie

Zaproś zatem serwisanta.
    Będzie miał odpowiednią chemię, uszczelki i inne pierółki, za którymi musiał byś pobiegać. I będzie wiedział, jak to zrobić
    Na początek powinien postawić diagnozę, by potwierdzić moje przypuszczenia.
    Przy kotle będzie widział więcej, niż ja mogę wiedzieć z krótkiej notatki na forach.
    pozdrawiam
  • #6 14170032
    michalmotyka
    Poziom 2  
    dziekuje za rade
    prosze o informacje jaki koszt + - takiej uslugi ?
REKLAMA