Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Came home hg600 - brama garażowa nie zwalnia przy zamykaniu

zerard74 30 Nov 2014 17:39 3255 3
    zerard74
    Level 9  
    Witam szukałem na forum rozwiązania mojego problemu ale nie znalazłem, więc założę nowy temat, otóż posiadam napęd came home hg600 problem polega na tym iż gdy zamykam bramę garażową zapęd nie zwalnia przy samym domykaniu tylko stuka o posadzkę w przeciwnym kierunku jest w porządku to znaczy kiedy otwieram bramę przy krańcu automatyka zwalnia
    User removed account
    User removed account  
    zerard74
    Level 9  
    Mareczny wrote:
    Napęd wymaga ponownego zaprogramowania , poszukaj instrukcji i postępuj zgodnie z opisem.
    No właśnie zapomniałem dodać, programowałem już nie raz i sytuacja wygląda w ten sposób, kiedy przejdę etap programowania oczywiście napęd sam po tym rozpoczyna kalibrację czyli jedzie w górę i w dół jest ok ale jak sam zamknę pilotem to już nie jest dobrze nie ma tego spowolnienia przy końcowej fazie zamykania ale przy otwieraniu jest ok, dodam że po montażu bramy garażowej wszystko było ok ale nie wiem od jakiego czasu tak sie stało że zamyka bez tego spowolnienia
    Wieslaw3
    Level 18  
    Gdyby ktoś szukał opinii tego napędu to chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz. Urządzenie nie posiada osobnego zasilacza dla podtrzymania czuwania elektroniki. Znaczy to że dość spore trafo (widziałem wewnątrz transformator toroidalny) pracuje w nim non-stop narażając użytkownika na niepotrzebny pobór prądu. Po gwarancji trzeba będzie się temu przyjrzeć i zastanowić czy nie da się czegoś z tym zrobić.