logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak włączyć PC-ta gdy nie działa ani mysz ani klawiatura a xp ma hasło

whufc 07 Gru 2014 22:18 1476 5
REKLAMA
  • #1 14201606
    whufc
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    Proszę o pomoc. Jakiś czas temu zamieniłem PC na laptopa i po roku nie używania PC-a chciałem go włączyć. Okazuje się że podczas włączania PC nie wykrywa ani myszki ani klawiatury. Próbowałem z dwiema różnymi myszami i klawiaturami. Świecą się ale nic nie można zrobić. Windows też się nie odpala ponieważ mam na nim hasło, a żeby je wpisać muszę użyć klawiatury. Próbowałem się podłączać pod różne gniazda USB po kilkadziesiąt razy i nic. Rozkręciłem komputer i go odkurzyłem i nic. Potrzebuje danych z dysku wewnętrznego. Mogę się jakoś do tego dostać?
    Ma ktoś jakiś pomysł jak odpalić kompa?
  • REKLAMA
  • #2 14201620
    Epox
    Poziom 38  
    Ocena: 141
    Nagrać ubuntu na płytę i odpalić "z płyty" Będzie dostęp do danych. Jeśli nadal problem z klawiaturą pozostaje podłączyć dysk do innego PC. W biosie klawiatura działa?
  • REKLAMA
  • #3 14201624
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Podaj model plyty glownej, do biosu mozesz wejsc czy tez nie?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 14202054
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Pożycz klawiaturę PS2, wejdź do Biosu i ustaw obsługę urządzeń na USB. Wymień baterię CMOS, bo prawdopodobnie padła.
  • #6 14205014
    whufc
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Do Biosu mogę wejść, klawiatura w nim działa ale nie wiem co mam w nim zmienić. Klawiaturę PS2 już próbowałem podłączyć i też nie działa.
REKLAMA