logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SENCOR SLE3211M4 - TV wyświetla tylko logo, brak reakcji na pilota i klawiaturę

srysiek 17 Gru 2014 12:55 8010 16
REKLAMA
  • #1 14230615
    srysiek
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Tv SENCOR SLE3211M4 na MB TP.SIS231.P93 po włączeniu wyświetla tylko logo, brak obsługi z pilota i klawiatury lokalnej. Potrzebny wsad pamięci, może być na próbę od TV SENCOR SLE3209M4
  • REKLAMA
  • #2 14233812
    srysiek
    Poziom 16  
    Widzę, że nie doczekam się takiej chwili by na tym forum kliknąć POMÓGŁ. Pomimo tego, że przecież wyraźnie widać kto ten wsad posiada, ale cóż sam go napisał więc chroni;):)
    Życzę Wszystkim w szczególności Zdrowych, Radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelakich sukcesów w nadchodzącym 2015 ROKU.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 14251110
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 272
    Możesz jaśniej z tym wsadem? Jak to ktoś go napisał i chroni, nie mogę tego zrozumieć.
  • #4 14251693
    srysiek
    Poziom 16  
    Przecież żartowałem, gdyż chyba jest to widoczne kto takowy wsad posiada i kto już go udostępniał, a nie został zamieszczony na ELEKTRODZIE stąd mój temat, jak widać bez odzewu.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 14256066
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 272
    Nie ma obowiązku zamieszczania z automatu na Elektrodzie, zawsze możesz wysłać PW do użytkownika z prośbą o udostępnienie.
  • #6 14256199
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6863
    Link_ kto ma

Niestety w produktach tego typu "made in China" np. chassis T.MT5310.87B (Twój ?) , nie ma już EEprom tylko Flash 4Mb zazwyczaj 25Q32/ 25Q64.
    Bez znajomośći procesora i typu matrycy ... upgrade Flash mija się z celem.

Stosowane chassis w TV pod nazwami Haier, Senco

_____
    Podobnież w Menu Serv. to z pilota : MENU-8-8-9-3 ?! (':?:')

Cytat:
    HAIER 39" LET39Z18HF
    Main Board-T.MT5310.87B 12126
    CPU - MT5310CHHU
    SPI Flash - 25Q64
    Panel - TC390-FP01E
    PSU HTX-PI420201A

Np. jest tutaj Link_ Sencor SLE 3251M4
    - jak się zarejestrujesz za free , dostanisz kilka ballów , wtedy możesz zassać
    (koszt zassania 3_ball)

SM był na Link
    lub z "krzakami" Link
  • REKLAMA
  • #7 14307018
    srysiek
    Poziom 16  
    Wiem, że nie ma obowiązku zamieszczania czegokolwiek na ELEKTRODZIE, dlatego przed założeniem tego tematu pisałem "gdzie trzeba" na PW z wiadomym skutkiem ;)
  • #8 14307227
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    srysiek napisał:
    Wiem, że nie ma obowiązku zamieszczania czegokolwiek na ELEKTRODZIE, dlatego przed założeniem tego tematu pisałem "gdzie trzeba" na PW z wiadomym skutkiem

Droga powinna być dokładnie odwrotna szanowny kolego. ;)
    Zakładasz temat, a jeśli ktoś ma ochotę, to albo upubliczni coś, albo po prostu przekaże na PW. Bez proszenia. ;)

A na razie to bądź taki miły i ustosunkuj się do informacji (i prośby) liska! :)
  • #9 14309563
    srysiek
    Poziom 16  
    Szanowny Kolego mirex od kiedy to tak polecasz liska? ;) akurat te wszystkie informacje są mi wcześniej znane i trochę obok mego celu :)
    Dróg na tym forum jak wiesz próbowałem różnych, a każda zaprowadziła mnie do poszukiwań gdzie indziej, gdyż do stanu by miał ktoś ochotę nikogo też nie zmusisz nawet prosząc, nie dyskutujemy o kobietach, prawda?:)
    Jeszcze raz, oczywiście bez żadnych kąśliwości, zdrowia, sukcesów w pracy i poza nią, jak najmniej potrzeb szukania pomocy (choćby tutaj;)), jak najwięcej pomagania, dla wszystkich w 2015 ROKU.
  • #10 14309622
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    srysiek napisał:
    Szanowny Kolego mirex od kiedy to tak polecasz liska?

Od zawsze i od nigdy. :)
    Przecież sporo z tego, co pisze jest OK. Tylko ... większe sporo jest nie na temat najczęściej. ;) Konkretny temat.
    W tym przypadku jesteśmy zgodni - podaj matrycę, bo to może ułatwić znalezienie. Softy do tych płyt bywają podobne. Czasami końcówka nie ma znaczenia, czasami trochę inna nazwa, ale z takim samym procesorem i matrycą, pozwala na jakie takie uruchomienie TV.

srysiek napisał:
    akurat te wszystkie informacje są mi wcześniej znane i trochę obok mego celu

To ty wiesz. Tylko ty.
    I dokąd nie napiszesz, co już wiesz, to my, jak idioci, latamy po internecie w poszukiwaniach. Żeby na koniec się dowiedzieć "serdeczne dzięki, ale to mam, znam, zrobiłem".
    Często nawet tego "dziękuję" nie ma.
    Nie szkoda naszego czasu? I twojego też przecież.
    Dziwisz się, że odechciewa się pomagania?
  • #12 14310877
    srysiek
    Poziom 16  
    mirex napisał:
    Dziwisz się, że odechciewa się pomagania?

Absolutnie się nie dziwię, a jeszcze gorsze jest dla mnie pisanie by pisać, nie mam tu akurat Ciebie na myśli.
    By uściślić, by nikt nie tracił czasu, SENCOR SLE3211M4 jak i SLE3209M4 są na tym samym chassis TP.SIS231.P93 i tym samym FLASHU SPI ;) nie mam tylko wiedzy o matrycach, ale to nie przeszkadza w niczym by spróbować z wsadem od tego drugiego (choćby do ich porównania).

Kcyś napisał:
    Spróbuj kolego ten wsad od kolegów zza wschodniej granicy, zaznaczam nie sprawdzony prze zemnie.

Chyba niestety;) ale też to znam i wczytując się w temat na forum z którego go masz wiedziałbyś, że jest on z TV o identycznej usterce jak mój.

Pozdrawiam
  • #13 14312371
    Kcyś
    Poziom 19  
    Ocena: 37
    Moja nieuwaga. Często w płytach podobnych made in china (tej akurat nie) próbowałem czytać pamięć i ją zamrażałem powietrzem w programatorze. Porównywałem później pliki w WinC i po kilku próbach uzyskiwałem plik różniący się od oryginału. Po wgraniu w pamięć tv działał prawidłowo. Jak na razie kilkanaście tv z efektem pozytywnym. Z mojej strony tyle mogę pomóc jeżeli posiadasz jeszcze oryginalną pamięć.

Pozdrawiam.
  • #14 14313138
    lisek
    Serwisant RTV
    Cytat:
    próbowałem czytać pamięć i ją zamrażałem powietrzem w programatorze.

Mógłbyś kol. rozszerzyć ten wątek, ..podkreślony.
    Ciekawe!!!
  • #16 14313295
    Kcyś
    Poziom 19  
    Ocena: 37
    Lisku, pokombinuj a się zdziwisz (zamrażacz w sprayu, nie słyszałeś?). Potrzeba matką wynalazków i nie prosiłem się o wsady na forum jak także nie musiałem brać udziału w zbędnych konwersacjach. Różnica w plikach była tylko w jednej komórce co w przekładzie z zapisu binarnego na kod źródłowy , a zatem działanie programu ma drastyczne znaczenie.
    Trzeba sobie umieć radzić, a nie liczyć na gotowce w sieci. Wątek trwa już trzy tygodnie i temat nie rozwiązany. Tracimy czas na zbędne dyskusje.
  • #17 14313343
    lisek
    Serwisant RTV
    Ideę to ja (zamrażacz w spray) znam tylko zdanie napisane "było proste jak ..budowa cepa" I MNIE ZASTANOWIŁO.
    Może to jakiś NOWY patent , pomyślałem ?!
    Ot i zapytałem, chyba można > po to to forum.
    (':cry:') Sorry , że nie w dziale dla "raczkujących"

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem SENCOR SLE3211M4, który po włączeniu wyświetla jedynie logo i nie reaguje na pilota ani klawiaturę lokalną. Poszukuje wsadu pamięci, który mógłby pochodzić z modelu SENCOR SLE3209M4. W dyskusji poruszane są kwestie związane z brakiem dostępności wsadów na forum oraz sugestie dotyczące kontaktu z innymi użytkownikami w celu ich uzyskania. Uczestnicy wymieniają się informacjami na temat podobnych chassis, problemów z pamięcią Flash oraz metod naprawy, takich jak zamrażanie pamięci w programatorze. Wskazują również na podobieństwa między modelami SLE3211M4 i SLE3209M4, co może ułatwić znalezienie odpowiedniego wsadu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA