Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nissan PN-2302M - niedziałąjace oryginalne radio

dawid247uk 28 Dec 2014 18:48 1821 2
    dawid247uk
    Level 2  
    Witam wszystkich.
    To moj pierwszy wpis na elektrodzie.
    Problem z jakim sie zmagam to podlaczenie oryginalnego radia oraz zmieniarki w niedawno zakupionym przezemnie Nissanie Almera 2000r 1.8 hatchback.
    Poprzedni wlasciciel zalozyl do tego samochodu radio odcinajac oryginalne podlaczenia od kosci.
    Zalozyl przejsciowke i podpial nowe radio.
    Odlaczylem ten caly majdan i spialem kable spowrotem wedlug kolorow tak jak w oryginale.
    podlaczylem kosci do radia i nic nie dziala procz podswietlenia klawiszy. Gdy podpialem zmieniarke zaczyna ona tzw "pi pi pi " nawet po wylaczeniu kluczyka ze stacyjki.sprawdzilem bezpieczniki i wszystko jest ok. Sterowanie przy kierownicy tez nie odpowiada.
    Nie jestem elektrykiem i nie mam pojecia dlaczego radio nie reaguje.
    Bardzo prosze o pomoc.
    Dziekuje i pozdrawiam.
    Nissan PN-2302M - niedziałąjace oryginalne radio Nissan PN-2302M - niedziałąjace oryginalne radio Nissan PN-2302M - niedziałąjace oryginalne radio Nissan PN-2302M - niedziałąjace oryginalne radio
    dzimi
    Moderator
    Na pin.3 oraz 12 powinno być zasilanie +12V, pin.5 - IMMO - musi być połączone. Jeśli właściciel odpiął fabryczne radio = prawdopodobnie nie zrobił tego bez przyczyny.
    dawid247uk
    Level 2  
    Dziekuje za odpowiedz. Poprzedni wlasciciel probowal sibie zribic maly pseudo tuning i zalozyc "wlasny" sprzet, niestety z tego co zobaczylem po wyciagnieciu radia z kieszeni zwalilo mnie z nog.
    po pracy sprawdze kostki jeszcze raz:)
    Pozdrawiam