logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Regeneracja parownika AT90E - różne wymiary membran, czy można użyć?

domino20 30 Gru 2014 20:39 1641 4
REKLAMA
  • #1 14272998
    domino20
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Witam
    Zabrałem się dzisiaj za regenerację parownika At90E i napotkałem problem z membraną tzn ta największa rozmiarowo jest taka sama tylko te aluminiowe talerzyki mają całkiem inny wymiar widoczne na zdjęciach:
    Regeneracja parownika AT90E - różne wymiary membran, czy można użyć? Regeneracja parownika AT90E - różne wymiary membran, czy można użyć?
    Po lewej nowa membrana a po prawej stara obie strony.
    Ta membrana na którą miałem uważać to ta mała a ona okazała się w porządku tzn średnica talerzyka 35 mm ale niestety zaskoczyła mnie ta duża i teraz pytanie czy mogę ją założyć czy ten komplet nie nadaje się do mojego parownika ?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14273136
    domino20
    Poziom 12  
    Czyli mogę zakładać na pewniaka ?
    To dlaczego w tej malej membranie ma to takie znaczenie ? typ nowy 35mm typ stary 28mm ?
    Pozdrawiam i dzięki za uspokojenie - spanikowałem :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14273190
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6342
    domino20 napisał:
    Czyli mogę zakładać na pewniaka ?
    To dlaczego w tej malej membranie ma to takie znaczenie ? typ nowy 35mm typ stary 28mm ?

A przyjrzałeś się jak ta mała działa i jak tam sprężyna wygląda?
  • #5 14273271
    domino20
    Poziom 12  
    Przyjrzałem się i wydaje mi się że sprężyna bez problemu weszła by pod ten talerzyk 28mm ale mniejsza z tym. Najważniejsze że tą dużą mogę zakładać.
    Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
REKLAMA