logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IrDA ES620 USB - zrywa połączenie z telefonem Nokia 6100 na Windows XP

Rojbert 11 Maj 2005 23:56 1164 2
REKLAMA
  • #1 1484505
    Rojbert
    Poziom 14  
    Ocena: 87
    Witam

tak jak w temacie zakupilem na allegro IrDĘ ES620 i mam pewien problem gdyż nie udało mi sie za jaj pomocą połaczyc z moim telefonem N6100, sysrem win XP wykrywa nowy sprzęt itp wszystko jest Ok ale podczas przesylania danych zrywa połączenie.
    Co można z tym zrobić, może nowe stery a moze do śmieci z tym wynalazkiem ??
  • REKLAMA
  • #2 1494699
    magir
    Poziom 29  
    Ocena: 378
    Poszukaj w necie dobrego programu do transmisji między PC a telefonem a konkretnie programu dedykowanego do tego telefonu - to zdecydowanie powinno pomódz.
    Pozdro GM
  • #3 1495235
    popakos
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam
    Przedewszystkim do poprawnego przesyłania danych między telefonem komórkowym potrzebne jest oprogramowanie jak ktoś słusznie już wcześniej zauważył Ameryki nie odkryłem.
    Jest jeszcze drugi i trzeci temat, a mianowicie niezbędne jest ustawienie odpowiedniej prędkości na na porcie IR 115 kb/sek, i jeszcze jedno jeżeli telefon nie obsługuje wymiany danych typu dzwonki, obrazki bezpośrednio przez IR (98% Nokii, i inne telefony) to przesłanie tych plików będzie niemożliwe i tu wracamy do punktu wyjścia czyli odpowiedniego oprogramowania
    Pozdrawiam
REKLAMA