logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat połączeń procesora do karty SIM w Nokia 3200

gsmpro 12 Maj 2005 17:54 1067 6
REKLAMA
  • #1 1486366
    gsmpro
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Witam
    Potrzebuje schemat połączeń od procesora do karty sim telefonu Nokia 3200 ,mam problem właśnie z tym elementem.Może też będę mógł się czymś zrewanżować.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1486462
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 94
    Karta sim nie łączy się w żadnej nokii bezpośrednio z procesorem(SIMIF zapier***a do UEM-u)! Serwisówka jest zapewne na elektrodzie, tylko nie płacz, że masz za mało punktów...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1488935
    gutek44
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    sprawdz najpierw ukladzik zabezpieczajacy przez ktory przechodza sciezki do uema od czytnika karty sim
  • REKLAMA
  • #5 2555961
    szukus
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Czy jest może stronka z której można bez punktów ściągać schematy??
  • #6 2556169
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    WWW.GOOGLE.PL
    i nie pisz po 100 razy tych samych pytań :/
  • #7 2556417
    Manix
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    gutek44 napisał:
    sprawdz najpierw ukladzik zabezpieczajacy przez ktory przechodza sciezki do uema od czytnika karty sim

To taki szklany układ, zazwyczaj ma oznaczenie R388. Od biedy można go wywalić i zcrosować połączenia. Jak kiedyś te glassy były niedostępne to tak robiłem, ale nie dawałem gwarancji jednak do dziś dnia wiem że jeden fonik nadal śmiga, co do reszty nie wiem.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem schematu połączeń procesora z kartą SIM w telefonie Nokia 3200. Podkreślono, że karta SIM nie łączy się bezpośrednio z procesorem, lecz sygnały SIMIF są kierowane do układu UEM. Schemat połączeń został udostępniony na forum elektroda.pl. Zasugerowano sprawdzenie układu zabezpieczającego (glass, oznaczenie R388), przez który przechodzą ścieżki do UEM od czytnika karty SIM. W przypadku niedostępności tego elementu można go usunąć i zmostkować połączenia, choć nie jest to gwarantowane rozwiązanie. Pojawiła się także wzmianka o trudnościach ze zdobyciem schematów bez punktów na forum oraz sugestia korzystania z wyszukiwarki Google.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA