logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KDL50 W829 - brak odtwarzania plików AVI z telefonu

malone32 17 Sty 2015 20:41 1215 5
REKLAMA
  • #1 14340901
    malone32
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam.
    Mam następujący problem. Po połączeniu smartfonu z telewizorem Sony bravia kdl50 w829 widze zawartość telefonu jednak mam problem z odtwarzaniem plików video. Pojawia sie komunikat ze odtwarzanie nie możliwe. Sa to pliki avi (filmy)
    Dodam ze video nagrane telefonem włączają sie normalnie. Problem dotyczy pobieranych filmow w telefonie.
  • REKLAMA
  • #2 14341451
    dasej
    Poziom 32  
    Ocena: 265
    Witam,

Sony obsługi TS ( transport stream ). Mówiąc prościej mpeg.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14344683
    malone32
    Poziom 11  
    Dzieki Paweł, sprawdziłem twoje linki i z tego co mi wyszło to po prostu kopia lustrzana. Kopie lustrzaną jest łatwo zrobić, jednak filmy tak puszczane trochę sie tną i dźwięk nie jest równy z obrazem. Jak pisalem wczesniej video nagrane telefonem dzialaja.
    Dasej - w instrukcji podane jest ze ten tv otwiera avi, mkv i mpeg, jednak kiedy pobralem 4g film mkv i próbowałem otworzyć z USB to film nie idzie, również 11G film 3d avi nie dziala a dziala na starym LG (nie smart)
    Zaczynam miec dosyc tego tv. Instrukcja podaje ze avi i mkv dziala a rzeczywistość jest inna. Nadal czekam na waszą pomoc.

Dodano po 1 [godziny] 32 [minuty]:

Poprawka do poprzedniego wpisu.
    Otóż polaczylem sie z tv przez direct wifi, moge przeglądać zdjecia i video nagrane tel. ale fimow pobranych nie otwiera. Odtwarzanie nie mozliwe. Problem nie rozwiazany.
  • REKLAMA
  • #6 14345616
    malone32
    Poziom 11  
    To ja założyłem ten temat na forum Sony :)

A czy ktoś ma problem z otwieranie filmów HD z usb? Mam filmy po 4,7G i 11G i nie chca iść.
REKLAMA