logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kiano Dual Pro 10 - Jak odblokować tablet bez konta Google i działającego hard resetu?

damarzyk 24 Sty 2015 12:06 5721 11
REKLAMA
  • #1 14362639
    damarzyk
    Poziom 9  
    Witam!

Posiadam następujący problem: Mam tablet Kiano Dual Pro 10 modez z głośnikami z tyłu. Tablet został zablokowany przez kilkukrotne narysowanie złego schematu. Pojawia się opcja zalogowania na konto google, jednak tablet nie był przypisany do żadnego konta, dlatego ta opcja odpada. W dodatku, co najdziwniejsze, próbuję zrobić hard reset systemu po przez kombinację klawiszy podaną w instrukcji i nic nie działa. Po przytrzymaniu klawisza Power i Vol+ tablet się załącza i albo uruchamia się normalnie, gdy przestaję dusić przyciski, albo wyłącza się jeśli przytrzymuję przyciski zgodnie z instrukcją. Reasumując, tablet jest zablokowany, a hard reset z instrukcji nie działa.

Proszę o pomoc i z góry dziękuję ;)
  • REKLAMA
  • #2 14362858
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2824
    To jest blokada antykradzieżowa. Z dowodem zakupu do autoryzowanego serwisu.
  • #3 14363051
    damarzyk
    Poziom 9  
    Oczywiście posiadam dowód zakupu, ale pani w serwisie za naprawę żądała 180zł, a to dla mnie za dużo. ;)
  • REKLAMA
  • #4 14364867
    pietrucha18
    Poziom 16  
    Ocena: 72
    Ratuję cię wgranie od nowa oprogramowania:
    http://forum.android.com.pl/f1377/kiano-pro-10-dual-aktualizacja-do-androida-4-1-a-223312/
    Pliki są:
    http://chomikuj.pl/bogi621/zachomikowane/Kian..._SPK_REAR20121105,3936320314.rar%28archive%29

http://www.videotesty.pl/m/pliki/instrukcje/i...ualizacja-Androida_PL_%28videotesty.pl%29.pdf

1. Podłączyć ładowarkę i poczekać na pojawienie się symbolu baterii na wyświetlaczu.
    2. Nacisnąć na raz przycisk Vol+ oraz Power (trzeba trzymać ponad 10 sekund)
    3. Nie puszczając Vol+ puścić Power i poczekać na pojawienie się androida, wtedy puścić Vol+
    4. Nacisnąć i przytrzymać Power, do tego krótko nacisnąć Vol+ i puścić oba.
    5. Pojawia się menu serwisowe - poruszamy się po nim Vol-, zatwierdzamy opcję przyciskiem Power
    6. Należy wybrać i zatwierdzić "Vipe data/ factory reset"
    7. Należy potwierdzić "Yes - delete all user data"
    8. Wybrać "Reboot system now".
  • #5 14365454
    Freddy
    Poziom 43  
    pietrucha18 napisał:
    Ratuję cię wgranie od nowa oprogramowania:
    Tylko, że robi to na własne ryzyko. Linki z forum android, od dawna nie działają.
    Oficjalny soft ze strony Kiano-support zniknął w kilka dni, ciekawe prawda.
    Cytat:
    VOL+(lub VOL-)
    Zdecyduj się, bo maja inne funkcje. Nie wiesz, to nie wprowadzaj w błąd.
  • REKLAMA
  • #6 14365875
    damarzyk
    Poziom 9  
    Kiedy otwieram program RKDeviceManage, to nie mogę załadować pliku *img. Wyskakuje mi błąd: "Loading firmware failed!". Ktoś wie dlaczego?
  • #7 14366687
    pietrucha18
    Poziom 16  
    Ocena: 72
    A które wersji RKDeviceManage użyłeś i czy uruchomiłeś z prawami administratora?
  • REKLAMA
  • #8 14366940
    Freddy
    Poziom 43  
    damarzyk napisał:
    Kiedy otwieram program RKDeviceManage, to nie mogę załadować pliku *img. Wyskakuje mi błąd: "Loading firmware failed!". Ktoś wie dlaczego?
    Błędny plik obrazu.
  • #9 14371113
    damarzyk
    Poziom 9  
    Wgrałem oprogramowanie wskazane przez pietrucha18. Niestety tablet teraz w ogóle przestał działać. Odpala się fioletowo różowy ekran, później przechodzi w czarno szary. Jakby matryca się zepsuła. Co teraz?

Hard reset nadal nie działa, nawet android nie działa.
  • #10 14371127
    Freddy
    Poziom 43  
    Teraz już nic nie zrobisz, jak wgrałeś zły soft.
    Teraz masz gustowną podkładkę pod kwiatek :P
  • #11 14371325
    mati1904
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Trzeba było go oddać do serwisu miałem to samo co ty w Prestigio PMP5570C
    Zaniosłem go do serwisu GSM i wgrali mi odpowiedni system za 40 zł a trwało to 30 minut a też chciałem kombinować samemu, ale stwierdziłem że to nieopłacalne. Nie chciałeś wydać 180 zł to teraz wydasz 2 razy tyle na nowego, albo i więcej.
    Pozdro
  • #12 14371513
    Freddy
    Poziom 43  
    damarzyk napisał:
    Wgrałem oprogramowanie wskazane przez pietrucha18. Niestety tablet teraz w ogóle przestał działać. Odpala się fioletowo różowy ekran, później przechodzi w czarno szary. Jakby matryca się zepsuła. Co teraz?

Hard reset nadal nie działa, nawet android nie działa.

Można spróbować bawić się różnymi programami i próbować wgrywać różne softy, jednak nie ma żadnej gwarancji na naprawę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z odblokowaniem tabletu Kiano Dual Pro 10, który został zablokowany po wielokrotnym wprowadzeniu błędnego wzoru. Tablet nie był przypisany do konta Google, co uniemożliwia zalogowanie się. Próby wykonania hard resetu zgodnie z instrukcją nie przynoszą efektów. Użytkownicy sugerują, że problem może być związany z blokadą antykradzieżową i zalecają skontaktowanie się z autoryzowanym serwisem, co wiąże się z kosztami. Inna propozycja to wgranie nowego oprogramowania, jednak pojawiają się trudności z plikami firmware oraz ryzyko uszkodzenia urządzenia. Ostatecznie, użytkownik, który próbował wgrać oprogramowanie, zgłasza, że tablet przestał działać, co prowadzi do dalszych dyskusji na temat serwisowania urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA