@Michał458 powinna działać. Zerknij na 4 fotkę, masz koło transformatora za cewką pole ze zworami konfigurującymi uzwojenia pierwotne na 110 i 220V. Na kolejnym zdjęciu widać zwarte zwory na ustawieniu 220V.
Jak ma to działać tylko w polsce to nie ma sensu wstawiać trafa z podwójnym uzwojeniem, wystarczy pojedyncze. Teraz tylko pozostaje kwestia rozczytania dwóch uzwojeń wtórnych. Po płytce wnioskuję że będą miały takie samo napięcie. Ale jakie dokładnie to mi Ciężko określić bez znajomości wartości elementów.
Na jakie napięcie są elektrolity koło mostków prostowniczych? Po jednym mogę przypuszczać że na 25V. Co to za układ U1 i obok niego w obudowie to220. Jeden z nich to będzie pewnie 7805 do zasilania cyfry.
Co to za układ U3 - 350???.
U4 to 4558, jego zasilanie to max ±18V, a najczęściej pracują w aplikacjach ±10-15V.
Te jasno szare klocki to przekaźniki. Na jakie napięcie sterujące są?
Bazując na tych niepełnych informacjach wsadził bym tam trafo 230V/2x10V. To da po wyprostowaniu jakieś 15V
ciasteczkowypotwor napisał: a po użytych układach wnioskuję około 2x18V~ 1A.
Wydaje mi się że za duże napięcie. Po wyprostowaniu wyjdzie ci około 25V co jest na granicy napięcia znamionowego elektrolitów. Z tego co widzę nie ma tu użytych stabilizatorów na górne i dolne napięcie. Bo masz tylko 2 układy w TO220 a jeden z nich pewnie ten z radiatorem będzie do zasilania procesorów, czyli 7805. To idąc tym tropem taki U3 dostanie ±25V co go zabije, podobnie jak elektrolity.
@Michał458 Pospisuj wartości elektrolitów przekaźników i symbole półprzewodników. W tedy będzie można to określić z dużo większym prawdopodobieństwem.