logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skuter 2T "Moto-Magnus" - słabo startuje

Krzychu4 27 Sty 2015 16:02 1857 1
REKLAMA
  • #1 14373770
    Krzychu4
    Poziom 8  
    Ocena: 28
    Witam,
    Niedawno z pół roku temu zepsuł mi się skuter. Naleciało wody do zbiorniczka z olejem (który się miesza z benzyną). Zrobiła się klucha w środku i zablokowało wężyk, który idzie do pompy. W wężyku, który idzie od pompy do gaźnika też się zablokowało. Wymieniłem gaźnik na nowy, przepłukałem pompkę i próbowałem odpalić.
    Zrobiłem tak na zablokowanym wężyku z 15/25 kilometrów. Teraz, gdy chcę go odpalić, to muszę bardzo dużo razy przekręcić rozrusznikiem, nie wiem dlaczego. Nie ma siły startować, ale później jak już ruszy to dobrze jeździ, tylko nie ma siły ruszać. Powiedzcie co mam zrobić. Trochę znam się na silniku od skutera.
    Pozdrawiam Krzychu. :D
  • REKLAMA
  • #2 14373879
    miroix
    Poziom 20  
    Ocena: 105
    Krzychu4 napisał:
    z olejem (który się miesza z bęzyną)

Witaj. Zastanów się dokładnie to co opisałeś, wszak piszesz

Krzychu4 napisał:
    troche znam się na silniku od skutera

No chyba że to troszkę znam jest bardziej troszkę niż znam, wtedy odpowiedź brzmi, brak dodatku w postaci oleju w paliwie spowodował zagrzanie i przytarcie a raczej zatarcie silnika.
    Zamiast jechać z zatkanym przewodem było dolać oleju do samej benzyny wtedy nic by się nie stało a tak prawdopodobnie czeka cie remont silnika, ale jak piszesz troszkę się znając na silniku od skutera a sądząc że troszkę mniej jak więcej to najlepsza rada będzie - Oddaj do naprawy komuś kto zna się troszkę więcej - bo wyjdzie jak naprawa twojego ursusa z ciasnymi panewkami.

Krzychu4 napisał:
    nie ma siły startować ale później jak już ruszy to dobrze jeździ tylko nie ma siły ruszać

I oddaj zanim zatrzesz do końca co zwiększy koszty naprawy, jak byś choć troszkę się znał to byś takich rzeczy nie robił. A na przyszłość zamiast wypisywać że się znasz proponuje z dobrego serca poczytanie jak działa silnik spalinowy bo sama jazda skuterem to nie wszystko.
    Pozdrawiam.
REKLAMA